BU KERMESTE NE ARARSAN VAR

Çerkezköy Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetlere Yardım Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Çelebi Öğrenci Yurdu, '15'nci Geleneksel Çerkezköy Kermesi' açıldı. Kermeste, el emeği

GÜNDEM 28.05.2015 18:18:00 0
BU KERMESTE NE ARARSAN VAR

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi İnan Sokak’taki yurt binası bahçesindeki açılışa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çelebi Öğrenci Yurdu Müdürü Sabahattin Taştan, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

BU KURUMLARA DESTEĞİMİZ SÜRECEK

 

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Çelebi  Öğrenci Yurdu gibi yurtlara 17 yıllık Belediye Başkanlığı süresince devamlı olarak katkı ve destek sağladığını belirterek, “Bugün Çerkezköy’de yine bu güzel yurdumuzun kermes açılışında sizlerle olmak beni mutlu etti. Burada yavrularımızı ülkemize hayırlı insanlar olarak yetiştiren ve bu yönde emeği geçen Yurt müdürlerimizi, öğretmenlerini tebrik ediyorum. Burada açılan kermeslerden elde edilen paralar yavrularımızın eğitimleri ve ihtiyaçlarının giderilmesi için kullanılıyor. Her zaman burada eğitim gören çocuklarımızın yanında olacağım. Ayrıca dün bir sel felaketi yaşayan Çerkezköy halkına da geçmiş olsun diyor ve bir daha böyle bir durumla karşılaşılmamasını temenni ediyorum.”dedi.

 

150 ÖĞRENCİYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

 

Yurdun eğitim gören 150 öğrenciye ev sahipliği yaparak sahip çıktığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy halkı her zaman kermeslere sahip çıkıyor ve çıkmaya da devam edeceğine inanıyor, Kermesin hayırlı olmasını temenni ediyorum.”dedi.

 

DUALARLA AÇILDI

 

Yapılan konuşmaların ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çelebi Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Sabahattin Taştan ve diğer katılımcılar birlikte kermesİ dualar eşliğinde açtılar.

 

KERMESTE YOK YOK

 

Açılışın ardından katılımcılar, kermeste satışa sunulan el emeği göz nuru ürünleri titizlikle inceledi. Belediye Başkanları Akay Uyan, kermesten alışveriş de yaptı.Uyan’ın bir tepsi Şam tatlısı  ile birçok tatlı çeşidinden alması dikkat çekti. Kermesi gezen davetlilere ızgara köfte, et döner, tavuk ızgara, ev yapımı baklava, ayran ve meşrubat ikramı yapıldı.

 

7 HAZİRAN’A KADAR AÇIK

 

Kermeste, hayırseverlerin verdikleri pantolon, tişört, çorap, çeşitli ayakkabı, terlik, bayan elbiseleri, erkek gömlekleri, kitap çeşitleri, beyaz eşyalar, çeşitli yemekler çok sayıda ürün satışı yapılıyor. Kermes  7 Haziran tarihine kadar açık olacak.

 

Haber /Seyit SÜREN