VELİKÖY'E YENİ PARK

Çerkezköy Belediyesi tarafından Veliköy Mahallesine iki yeni park yapılıyor. Veliköy'de bulunan Selimiye Caddesi ve Kazım Karabekir Caddelerinde yapımına başlanan parkların kısa süre içerisinde tamamlan

GÜNDEM 28.05.2015 18:17:00 0
VELİKÖY

İki adet yeni park ve çocuk oyun alanı yapmak için çalışmalara başladıklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Selimiye Caddemizde yapımına başladığımız park alanı toplam 1600 metrekarelik bir alan. Bu alanın 100 metrekaresi basketbol voleybol sahası, 70 metrekaresi çocuk oyun alanı, 50 metrekaresi fitness alanı olacak ve 360 metrekaresi ise kilitli parketaş döşenecek. Ayrıca iki adet kamelya ve 10 adet oturma grubu konulacak” dedi.

OYUN GRUPLARI VE FİTNESS ALETLERİ DE KONULACAK

Selimiye Caddesi’nde yapımı devam eden yeni park alanına 70 metre çevre duvarı da yapacaklarını belirten Akay, park alanının etrafının çevrileceğini ve aydınlatmasının sağlanacağını, çocuklar için oyun grupları, yetişkinler için de spor aletleri konulacağını ifade etti.

Aynı parkın bir benzerini Kazım Karabekir Caddesi’ne de yaptıklarını, bu parkın toplam 1700 metrekarelik bir alanı kapsadığını belirten Akay, “Bu alanın 150 metrekaresini basketbol ve voleybol sahası olarak düzenleyeceğiz. 60 metrekarelik bir alanı ise yetişkinlerin spor yapmaları için fitness alanı olarak düzenleyip, fitness aletleri koyacağız. 90 metrekarelik alanı ise çocuklarımıza ayırıyoruz. Bu alana da çocuklarımız için oyun grupları koyacağız. Park alanımızın 400 metrekaresini parketaş ile kaplayıp, kamelya ve oturma grupları konulacak. Kazım Karabekir Caddemize yaptığımız park alanının aydınlatmasını ve çevre güvenliğini sağladıktan sonra 180 metre de çevre duvarı yapacağız” dedi.

HAZİRAN’DA AÇILACAK

Bu parklarla buralardaki önemli bir eksikliği tamamlayacaklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Hem çocuklarımıza oyun alanı, hem yetişkinlere spor yapabilecekleri ve dinlenip, sohbet edebilecekleri, vakit geçirebilecekleri bir alan kazandırmış olacağız. Yapımı devam eden her iki parkı da Haziran ayı içerisinde Veliköy halkımızın kullanımına sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Marmara Haber