Adli Yardım Temsilciliği açıldı

Çerkezköy Adliyesi binası içinde yer alan Tekirdağ Barosu Adli Yardım Temsilciliği hizmete girdi. Hafta içi sabah 08.30 ile 17.00 saatleri arasında hizmet vererek olan temsilcilikte avukat tutma imkanı olmayan vatandaşlar

GÜNDEM 26.05.2015 20:23:00 0
Adli Yardım Temsilciliği açıldı

Adli Yardım Temsilciliğinin açılışına Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı ve Tekirdağ Baro Başkanı Huriye Altay Erol, Tekirdağ Barosu Çerkezköy Temsilcisi Tuncay Akyıl ve çok sayıda avukat katıldı.

 

YAĞCI’YA TEŞEKKÜR

 

Adli Yardım bürolarının devletin, baroların ücretsiz olarak vatandaşlara verdiği bir hizmet olduğunu belirten Tekirdağ Baro Başkanı Huriye Altay Erol, Çerkezköy Adliyesi içerisinde yer tahsisinde bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı’ya teşekkür etti. Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcı Mehmet Nadir Yağcı ise, “Sizin için eksiklik olan bizim de eksikliğimizdir. Birlikte hukuk hizmeti veriyoruz. Arkadaşlarımız bize bu talebi ilettiğinde ön bir çalışma yaptık. Zemin kat bu iş için daha elverişli olacağını düşündük. Kolay erişim bakımından. Umuyorum faydalı olacaktır.”dedi.

 

MADDİ GÜCÜ OLMAYAN VATANDAŞLARA AVUKAT BULUNACAK

 

Tekirdağ Barosu Adli Yardım Temsilciliği’nin yapacağı hizmetlere değinen Çerkezköy Baro Temsilcisi Avukat Tuncay Akyıl, “Burada mali gücü olmayan vatandaşlarımıza avukatlık hizmeti sağlanacak.Tekirdağ Barosu ile adliye vatandaş arasında iletişimin sağlanması gerçekleştirilecek. Ayrıca CMK hizmetlerinin düzenlenmesi sağlanacak.”bilgisini verdi.

Marmara Haber