Rölyef sergisi açıldı

Çerkezköy Kent Konseyi, Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ve kursiyerler tarafından hazırlanan 'Rölyef Sergisi' Kent Konseyi binas?

GÜNDEM 26.05.2015 20:20:00 0
Rölyef sergisi açıldı

Serginin açılışına Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Oğan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan karagöz, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve ÇTSO yönetim kurulu üyeleri, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker ve çok sayıda davetli katıldı.

 

KENT KONSEYLERİNİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ARASINDA ÖNEMLİ YERİ VAR

 

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz  “Eğitmenliğini Rölyef Sanatı Öğretmeni Yasemin Tokgöz'ün yaptığı kursumuza 57 bayan kursiyer katıldı. Kursiyerlerimizin büyük emek vererek hazırladıkları eserleri görücüye çıkarıyoruz.”dedi.

 

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “31 Ocak 2014 itibariyle Halk Eğitim Merkezi kapsamında başlattığımız kampanya ile ilçemize 730 kurs açtık. 16 bin 450 kursiyere ulaştık. Bu kurslarımızın amacı beceri sağlamak, mesleki ve teknik ağırlıklı kurslar vererek sosyal ve kültürel birlikteliğin sağlanması için yoğun bir çaba sarf ediyoruz.Çerkezköy Kent Konseyimiz bu yıl 13 tane kursa ev sahipliği yaptı.”dedi ve kurs eğitmeni Yasemin Tokgöz'e ve kursun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. 

 

KALİTELİ VE YOĞUN

 

Sergi açılışında konuşan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, “Önceden Halk Eğitim kursları klasik tarza yapılmaktaydı. Ancak günümüzde bu kurslar ihtiyaca cevap verecek şekilde yapıldığını görüyoruz. Bu da kursların hem daha kaliteli hem de katılımın yoğun olmasını sağlıyor.”dedi.

 

Konuşmaların ardından Vali Enver Salihoğlu Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz’e  teşekkür belgesi takdim etti. Ardından da kursiyerlerin hazırladıkları üç boyutlu Atatürk çerçeveli bir portreyi Karagöz, Vali Salihoğlu’na hediye etti. Vali Enver Salihoğlu’da yine kursiyerlerin yaptığı 3 boyutlu Atatürk portresini Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a takdim etti.

 

Ardından protokol üyeleri serginin açılışını yaptı ve sergi davetliler tarafından gezildi.

 

Haber/Seyit SÜREN