Tekirdağ, Avrupa'ya açılan kapı olacak

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'yi merkez ülke kılmak için bütün Marmara'yı çevreleyen hızlı tren hattını hayata geçireceklerini belirterek, "Tekirdağ, ?

GÜNDEM 25.05.2015 20:52:00 0
Tekirdağ, Avrupa

Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran Milletvekilliği Genel seçimleri için miting yaptığı CHP’nin kalesi Tekirdağ’dan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun vaatleriyle ilgili noter tasdiki gösterdiğini hatırlatan Davutoğlu, “AK Parti söz verdimi yapar. Notere ihtiyaç yok. Biz bir söz verdimi bunu gerçekleştiriyoruz.”dedi.  Davutoğlu, Tekirdağ’da birinci parti olmak istediğini belirterek, toplanan kalabalığa 6-0 yapalım diye seslendi.

STAT MÜJDESİ

Tekirdağ’ın bu sene iki şampiyonluk yaşadığını belirten Başbakan Davutoğlu, “Tekirdağspor Başkanını aradım tebrik etim. Yeni bir stat yakışır dedim. Aynı şekilde Çorluspor’da bir kümü üste çıktı. Çorluspor’u da tebrik ediyorum.”dedi.

AVRUPA’YA AÇILAN KAPI TEKİRDAĞ OLACAK

Türkiye’yi merkez ülke kılmak için bütün Marmara’yı çevreleyen hızlı tren hattını hayata geçireceklerini belirten Davutoğlu “Tekirdağ’ı İstanbul üzerinde Marmaray ile hızlı trenle Ankara’ya Orta Asya’ya Pekin’e kadar tren hattının Avrupa’ya açılan kapısı Tekirdağ olacak. Tekirdağ her türlü hizmete layık” dedi. Trakya’nın bereketli toprakların diyarı olduğunu belirten Davutoğlu “Bizim dönemimizde Trakya sadece Türkiye’yi değil tüm Balkanlar’ı besleyen bir tarım havzası haline gelecek. Tekirdağ’da donda zarar gören çiftçilerin zararları karşılanacak. Çiftçilerimizin yanındayız” diye konuştu.

YILDIZ ŞEHİR

Tekirdağ hem tarım hem de sanayi şehri olduğunu belirten Davutoğlu,. “Tekirdağ’da Asyaport ve Trakya Organize Sanayi Bölgesi ile lojistik merkez kurmak istiyorduk. CHP engelledi. Tekirdağ hem ulaşım, hem ticaret hatları, hem ziraat havzası ile ülkemizin yükselen şehri olacak. Yeni Türkiye’nin yıldız şehirlerinden biri Tekirdağ olacak” dedi.

Marmara Haber