Müzeye yeni bölüm

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Türk İslam Eserleri Müzesi bünyesinde, sikkeler ve define buluntularının yer aldığı bölümün açılışını yaptı. Şahin, Edirne'de 7 müzenin olduğunu, 7 müz

GÜNDEM 24.05.2015 16:54:00 0
Müzeye yeni bölüm

1460 sikkeden bir kısmının sergilendiği Edirne Müze Müdürlüğü sorumluluğundaki bölümün açılışına Edirne Vali Dursun Ali Şahin, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ve Müze Müdürü Hasan Karakaya katıldı. Müzedeki eksikliklerden birinin bu bölüm olduğunu belirten Müze Müdürü Karakaya, “İslami sikkeler, islami paralar ve define buluntularının da yer aldığı bölümün açılışı için buradayız. Artuklular'dan İlhanlılar'a paranın nakşedildiği, daha doğrusu kesildiği örnekler göreceğiz. Müzemizin 1460 sikkesinden size az bir grup sergiliyoruz ama, her biri birbirinden kıymetli ve medeniyetimizin örnekleri” dedi.

 

Edirne'de 7 müzenin mevcut olduğunu belirten Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, “Açık söyleyeyim 7 müzelik eser daha var ve şu anda arşivde bekliyorlar. Arkadaşlarımın bana vermiş olduğu bilgiye göre 32 bine yakın eser şu anda bizim arşivlerimizde. İnşallah gelecekte onlar da halkımıza sunulur. Ben de bu sikkelerle ilgili define buluntularını hep merak ederdim, isimlerini duyardım. Şimdi defineden ne çıkıyormuş hep beraber göreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Ardından açılış yapıldı ve müze gezildi.

 

Haber Merkezi