Sırbistan'dan gelen misafirleri kabil etti

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Mimar Sinan Vakfının davetlisi olarak kente gelen Sırbistan'ın Sancak Özerk Bölgesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve öğrencilerini kabul etti.

GÜNDEM 24.05.2015 16:53:00 0
Sırbistan

Gelen heyetin Edirne’yi gezdiğini belirten Mimar Sinan Vakfı Kurucu Başkanı Hasan Gümüş, “Vakfımız aracılığı ile 3 yıldır diyaloglarımızı geliştirdiğimiz Sırbistan Sancak Özerk Bölgesindeki Novi Pazar’da bulunan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Gigic, Dekan yardımcıları ve öğrencilerden oluşan 43 kişilik heyet davetimiz üzerine Edirne’ye geldiler. Bizde daha önce bölgeye gidip mezuniyet törenlerine katılmıştık.  Sancak bölgesi Fatih Sultan Mehmet Han’ın fethettiği bir yer. Buradaki  kardeşlerimiz de Fatih Sultan Mehmet Hanın doğduğu kent olan Edirne’yi, dedelerinin şehit olduğu Çanakkale’yi  ve İstanbul’u görmek üzere geldiler. Şu anda misafirlerimizle birlikte Valimizi ziyaret ediyoruz” dedi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’de, “Sizler Evlad-ı  Fatihansınız. Sizleri burada görmek bizleri son derece memnun etti. Edirne tarihi ve kültürü ile Balkanların merkezi konumunun da ki bir şehirdir ve bende bu şehrin 201’nci valisiyim. Evet Sancak bölgesini Fatih Sultan Mehmet fethetmiştir ve o Fatih’te Edirne’de doğmuştur. Edirne Osmanlı İmparatorluğuna 92 yıl başkentlik yapmış 5 Osmanlı Padişahı ülkeyi Edirne’den yönetmiştir. Çanakkale savaşında 15 bin Boşnak şehit olmuştur ve mezarları şu an Çanakkale şehitliğindedir. Sanıyorum orayı da gezip göreceksiniz. Ben sizleri tekrar hoş geldiniz diyorum ve döndükten Türkiye’nin gönül elçileri olacağınıza inanıyorum” dedi.

 

Heyet,  Çanakkale ve İstanbul’da da geziler yapacak.