Gazetecilere destek

Kırklareli'nde bir depoda çıkan yangını haber yapmak için giden Anadolu Ajansı muhabirleri Özgün Tiran ile Ufuk Ertop'un saldırıya uğraması meslektaşları ve vatandaşlar tarafından protesto edildi.

GÜNDEM 24.05.2015 16:50:00 0
Gazetecilere destek

Geçtiğimiz hafta bir depoda çıkan yangını görüntüleyen ve bunu haber yapmak isteyen iki muhabir, iş yeri sahibi H.G. ve çalışanları tarafından darp edildi. Tiran olayı küçük sıyrıklarla atlatırken, üzerindeki kıyafetleri yırtılan ve vücudunun çeşitli yerlerinden darbe alan Ertop, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Olayı protesto etmek için gazeteciler, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir grup Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti önünde toplandı. Ellerinde çeşitli dövizler taşıyan ve sloganlar atan grup, Karaumur Caddesinden Vilayet Meydanındaki Atatürk Anıtı'na yürüdü.Gruba, çevredekilerde alkışlarla destek oldu.

Atatürk Anıtı'nda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasını ardından Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Metin Karakuş, yaşanan olayı kınadı. Gazeteciler, burada olayı protesto etmek için fotoğraf makinelerini yere bıraktı.

Marmara Haber