Soydaşlara anma

Bulgaristan'da bulunan ve çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Harekatı (HÖH), 'Barış Hareketi' olarak adlandırılan 1989 yılındaki 21 Mayıs Yürüyüşü

GÜNDEM 21.05.2015 18:11:00 0
Soydaşlara anma

Hak ve Özgürlükler Hareketi  Çerkezköy ve Kapaklı sorumlusu Şevket Halimoğlu, kendisininde katıldığı anma töreniyle ilgili açıklamalarda bulundu. Halimoğlu, “1989 Mayıs Barış Hareketi olaylarının 26’ncı Yıldönümü ve Kuzeydoğu Bulgaristan’da meydana gelen olaylarda yaşamını yitiren 11 şehit soydaşımızın anılarına ithafen  Razgrad/Kemaller (İsperih) Demir Baba Tekkesi’nde Şumnu ili Kaolinovo İlçesi Yusufhanlar köyünde törenler yapıldı. Düzenlenen törenlere Türkiye Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe ile Burgaz Başkonsolosu Evren Akyol, Hak ve Özgürlükler Hareketi  Genel Başkanı Lütfi Mestan, HÖH Bulgaristan Parlamentosu Milletvekilleri, HÖH Avrupa Parlamentosu Milletvekili İlhan Küçük, soydaş sivil toplum kuruluşları ile dernekleri, H.Ö.H. Parlementosu Trakya Sorumlusu Güner Çetin, İsperih Belediye Başkanı Beysim Basri, Türkiye, Batı Trakya ve Romanya’dan gelen soydaşlarımız ile Türkiye’den gelen çok sayıda vatandaşımız katıldı. Törenler oldukça ilgi gördü.”dedi.

Halimoğlu, Şumnu ili Kaolinovo İlçesi Yusufhanlar köyünde gerçekleşen anma etkinliği kapsamında  at yarışları ve Karakuçak Güreşleri yapıldığını söyledi.

Haber/Seyit SÜREN