Mursi'nin idamı kararına tepkiler büyüyor

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi için verilen idam kararı, AK Partililer tarafından Çerkezköy ve Kapaklı'da protesto edildi.

GÜNDEM 20.05.2015 17:23:00 0
Mursi

Mısır’ın 2013’te darbeyle devrilen eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, ‘Hapishaneler Baskını Davası’nda idam cezası almıştı. Çerkezköy'de Mursi'nin idama mahkum edilmesine tepki gösteren AK Partililer Osmanlı Camii önünde toplandı. Basın açıklamasına AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Emre Güneş, AK Parti Tekirdağ 6’ncı sıra milletvekili adayı Ahmet Üzgün, Eğitim-Bir-Sen Çerkezköy Temsilcisi İsa Çetin, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi’nin esaret altına alındığını belirten AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Emre Güneş “Demokrasinin geçmişten bu güne kadar olan serüveninde halk iradesine vurulan bütün prangalar tek tek kırılmış ve zalimler hak ettiği cezayı almıştır ve rabbimizden tek dileğimiz yine böyle bir sonun gerçekleşmesidir. Bu bağlamda Mısır’da halkın seçtiği Cumhurbaşkanını esaret altına alıp, daha sonra idamına karar veren cunta yönetimini ve ülkemizde bu konuyu destekler nitelikte mesnetsiz açıklamalar yapan aşağılık medya organlarını ve aşağılık siyasetçileri şiddetle kınıyoruz” dedi.

 

HAKSIZLIĞA SON VERİLSİN

 

İdam kararına Avrupa ülkelerinin sessiz kalmalarını samimiyetsiz olarak gördüklerini söyleyen Güneş “Her fırsatta demokrasinin ve insan haklarının koruyucusu olduğunu ileri sürerek, açıklamalar yapan ve yaptırımlar uygulayan batının büyük devletleri bu insanlık suçunun karşısında sükunetlerini koruyarak ne kadar samimiyetsiz olduklarını bir kez daha göstermişlerdir. Biz Kur’an-ı Kerim’in ayetleri ve peygamber efendimiz Muhammed Mustafa (sav)’in , ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan gibidir’’ hadisİ şerif-i ışığında Muhammed Mursi’ye yapılan bu haksızlığa bir son verilmesini ve hakkı olan yönetimin kendisine iade edilmesini istiyoruz” dedi.

 

KAPAKLI’DAN MURSİ’YE SELAM

Kapaklı'da da Mursi hakkında idam kararı verilmesi AK Parti Kapaklı Gençlik Kolları tarafından protesto edildi.

Merkez Cami önünde düzenlenen protestoya AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, AK Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri İrfan Demir ve İbrahim Aktürk, AK Parti Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Nezahat Erdoğan, AK Parti Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Erdal ve çok sayıda partili katıldı.

 

BUNLARIN DEMOKRASİ ANLAYIŞI BU MU?

 

Mısır’da halkın oyuyla seçilen Cumhurbaşkanı Mursi’nin yanında olduklarını belirten AK Parti Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Erdal, “Alınan idam kararı siyasidir. Mısır’da bugün Sisi önderliğinde yargı katliamları iç içe geçmiştir. Demokrasiden bahseden uluslararası toplum, bu duruma sessiz kalmaktadır. Dünyaya demokrasi getireceğini söyleyen Amerika bugün nerede? Her iki lafından biri demokrasi olan ve demokrat geçinen Avrupa nerede? Neden olup biteni sus pus izliyorlar? Bunların demokrasi anlayışı bu mu?” ifadelerini kullandı.

 

MISIR DEMOKRASİ ÇİZGİSİNDEN UZAKLAŞIYOR

 

Mısır’ın Mursi ile yakaladığı demokrasi çizgisinden uzaklaşıp, otoriter bir yapıya bürünmeye başladığını belirten Erdal, “Mısır’ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, gayrimeşru Sisi yönetimince idamla cezalandırıldı. İdam cezası Mursi için bir şeref belgesidir. Sisi ve onun destekçisi Batılı ülkeler için ise yüz karası bir lekedir” açıklamalarında bulundu.

 

MISIR’A VE MURSİ’YE SELAM OLSUN

 

Erdal, sözlerini şöyle sürdürdü: Maalesef diğer mazlum ülkelerde olduğu gibi Mısır’ın yanında da sadece Türkiye var. Bizim koskoca bir tarihimiz var. Geçmişimizle gurur duyduğumuz demokrasi abidesi Osmanlı İmparatorluğumuz var. Mursi’nin ve Mısır halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Mursi ve Mısırlı kardeşlerimize Türkiye’den selam olsun”

 

TEKBİRLER EŞLİĞİNDE YÜRÜDÜLER

 

Basın açıklamasının ardından “Mursi’ye Selam Direnişe Devam”,  “Tüm Dünya Başını Kuma Gömse de, Sen Susma Müslüman Baş Eğme Haykır”, “Kardeşim Sen Özgürsün”, “Ey Ümmet Şimdi Değilse Ne Zaman”, “Firavun'un Karşısında Olmak Yetmez, Musa’nın Yanında Olmak Gerekir” yazılı pankartlarla, tekbirler ve sloganlar eşliğinde Pınar Bulvarı’nda yürüdükten sonra sessizce dağıldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ