ŞİŞME BOT İLE DERYA'DA YOLCULUK

İstanbul'dan yelkenli şişme botuyla denize açılan evli ve 2 çocuk babası 43 yaşındaki Enes Save, 2 haftalık yolculuğun ardından İzmir'e ulaşmayı planlıyor.

GÜNDEM 20.05.2015 17:01:00 0
ŞİŞME BOT İLE DERYA

Yabancı dil çevirmenliğinin yanı sıra amatör balıkçılık da yapan Enes Save, geçtiğimiz pazar günü 1.5 metrelik bir şişme bota kendisi tasarladığı yelkenlisini monte etti ve İstanbul’un Maltepe İlçesi’ndeki Suadiye sahilinden denize açılan Save, önceki gece Tekirdağ yat limanında dinlenmek için mola verdi

5 YIL ÖNCE KANO İLE DENEDİ

5 yıl önce Suadiye plajından İzmir’e kano ile deniz yolunu kullanarak ulaşmak istediğini ancak başaramadığı belirten Save, amacına ulaşmak için tekrar denize açıldınğı ve bu sefer başaracağını söyledi.

GÖRENLER DENİZDE MAHSUR KALDIĞIMI DÜŞÜNÜYOR

Şişme botunda kötü hava şartları için motorun da bulunduğunu belirten Save, “Yolculuğum sırasında beni özellikle deniz araçlarının içinde görenler şaşırıyor ve denizde mahsur kaldığımı düşünerek yardım etmek istiyor. Bende durumu anlatıyorum. Bu yolculuktaki asıl amacım, bilinçli balıkçılığa ve balıkçılığın sorunlarına dikkat çekmek. Mola verdiğim balıkçı barınaklarında balıkçılıkla uğraşanları kamerama kaydediyorum. Bunları daha sonra bir belgesel haline getirmeyi düşünüyorum" dedi.

HİPOTERMİ TEHLİKESİ

Deniz yolcuğu sırasında hipotermi (37 derece  olan normal vücut sıcaklığının, 35 derecenin altına düşmesi halinde meydana gelen rahatsızlık. Genellikle yağmur, rüzgar, kar veya soğuk suya maruz kalma gibi faktörler tarafından tetiklenir.) tehlikesi ve kötü hava şartlarına maruz kaldığını belirten Save, şişme botunda tedbir amaçlı dalgıç kıyafetide bulunduğunu söyledi. Save, Tekirdağ’da verdiği molanın ardından Çanakkale’ye doğru yola koyuldu.

Marmara Haber