Çanakkale'den sonra ikinci büyük şehitlik açılıyor

Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Türk Şehitlikleri İmar Vakfı'nın işbirliği ile yapılan Edirne Asker Hastanesi Şehitliği, 22 Mayıs

GÜNDEM 19.05.2015 15:42:00 0
Çanakkale

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Yaklaşık 6 aydır devam eden Türkiye’nin Çanakkale’den sonraki ikinci büyük şehitliği Edirne Asker Hastanesi Şehitliği sonuna geldik. Tabi kolay olmadı, ama imkansız değildi. Başarıyı hedefledik. Bugün başarıldığını görüyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü var ‘Tarihi yaşatanlar Tarihi yapanlardır’ diyor. Türk Tarihi’ni ölümsüz kılan bu mütevazı toprak parçasını bize vatan yapan aziz şehitlerimizin hepsine tekrardan Allah’tan rahmet diliyorum. Onlara minnetlerimizi, şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Bu şehitliği Edirne’de yapılması çok anlamlı. Edirnemize zamanında çok savaşlar görmüş, küçükte olsa birçok şehitlik yapılmış. Ama Edirne’de ilk defa yaklaşık 52 bin şehidi kapsayan, Balkan coğrafyasından gelen tüm şehitlerin bir anlamda yeri olacak, mezarı olacak. Cuma günü muazzam bir şehitliğin açılışını yapacağız. Bu süreçte Türk Şehitlikleri İmar Vakfı her zaman yanımızdaydı. Kendilerine tüm Edirne Halkı ve Türk Millet adına teşekkür ediyoruz. Yine Edirne Şehit Aileleri Derneğimiz süreci başlatan kurumumuz, onlar bu süreci çok başarılı bir şekilde yönettiler. Onlara da çok teşekkür ediyoruz. Burada iki ismi özellikle belirtmeden geçmeyeceğim. Bunlardan birisi Mimar Taner Tuna. Taner Tuna hiçbir karşılık beklemeden projemizin çizimini gerçekleştirdi. Ve diğer isim de Faruk Çiftçi. Çiftçi, bir bilim adamı titizliği ile olağanüstü araştırmalar yaptı. Şehitlerimizin isimlerini, adreslerini, ailelerini buldu.Bu proje Türk Halkı’nın Edirnelilerin ortak projesi olarak ortaya çıktı. Emeği geçenlere bir kez daha çok teşekkür ediyorum" dedi.

Marmara Haber