Atatürk'ün gençlere armağanı!

Çerkezköy'de düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Ulusal Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, günün anlam ve önemini belirten

GÜNDEM 19.05.2015 15:35:00 0
Atatürk

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Ulusal Egemenlik ve Spor Bayramı Çerkezköy’de düzenlenen renkli törenlerle kutlandı. Törenlerde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, 19 Mayıs’ın Atatürk’ün gençlere armağanı olduğunu belirtti.

 

ÇELENEK SUNUMU İLE BAŞLADI

 

Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.00’da başlayan 19 Mayıs kutlamalarında Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinlikler Güven Sokak’ta bulunan Kapalı Otopark Alanı’nda devam etti. Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi.

 

19 Mayıs’ın, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olduğunu söyleyen Gençlik Hizmetler ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal,  “Unutmayınız ki, Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içersinde Samsun’da attığı ilk adım, Türk Milleti'nin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. Türk Milleti'nin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 96’ıncı yıldönümünde mutluluk ve heyecanı içersindeyiz. Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakalan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı'nı ona inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü gençlerimize armağan etmiştir” 

 

ATALARIMIZ GEÇMİŞSE GENÇLER GELECEK

 

Konuşmasında gençliğin önemine vurgu yapan Müdür Metin Aysal, şöyle devam etti: “Atalarımız bu milletin geçmişi ise gençlikte geleceğidir. Gençlere değer veren, onları iyi şekilde yetiştirecek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlarına hazırlayan milletler, geleceğe huzur ve güvenle bakabilirler. Gençlerimize düşen en büyük görev ise; bu kutsal vatan topraklarını tertemiz bir şekilde gelecek nesillere teslim etmektir. Vatan, bizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinedir. Bu emaneti güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek tüm gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. Yarının yetişkinleri olana gençlerimize; mutlu, huzurlu ve donanımlı olmaları için her türlü desteğin verilmesi, iyi yetişmeleri konusunda önlerine çıkan sorunların giderilmesi hepimizin görevi olmalıdır.” 

 

“RAHMET, MİNNET VE SAYGIYLA ANIYORUM”

 

Aysal konuşmasını gençlere seslenerek, tamamladı:  “Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içindi tüm sorunların üstesinden geleceksiniz. Birlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getirerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin omuzlarında yükselteceksiniz. Biliyoruz ki sizler, Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınları sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisin yapmaya çalışıyoruz. Sizlerinde ‘Vatanı en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” 

 

Daha sonra ÇTSO Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ayça Karabağ,  “Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda” , ÇTSO Anadolu Lisesi öğrencisi Yasin Bozkurt ise “ O Geliyor” şiirlerini okudu. Programda daha sonra ÇTSO Anadolu Lisesi öğrencilerinden Emre Aslan “ Atütürk’ün Gençliğe Hitabesi”ni okudu.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

19 Mayıs Kupası Genç Erkekler Basketbol turnuvasında birinci olan ÇTSO Anadolu Lisesine, ikinci Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesine üçüncü olan Pakize Narin Anadolu Lisesine, Genç Kızlar Voleybol turnuvasında dereceye giren birinci ÇTSO Anadolu Lisesine, ikinci olan HFZ Anadolu Lisesine, üçüncü olan HFZ Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerine ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından verildi. Bayanlar 2000 metre atletizm müsabakasında birinci olan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Aleyna Tatlı, ikinci olan ÇTSO Anadolu Lisesi öğrencisi Yağmur Erden’e, üçüncü olan Halit Narin Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencisi Aycan İnik’e ödülleri CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer tarafından verilirken, Erkekler 3000 bin metrede birinci olan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer İnci’ye, ikinci olan Kızılpınar Belediyesi ÇPL öğrencisi Hasancan Karaoğlu’na, üçüncü olan Halit Narin Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Şahin Taş’a ödülleri ise Çerkezköy Garnizon Komutanı Mehmet Ozan tarafından verildi.  Genç Erkekler masa tenisi turnuvasında birinci olan HFZ Anadolu Lisesi öğrencisi Aykut Gönül’e, ikinci olan HFZ Anadolu Lisesi öğrencisi Burak Erişmiş ve Halit Narin Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Harun Aslan’a ise ödülleri Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mikail Demirci tarafından verildi.Programda ilçe çapında düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Kızılpınar Anadolu Lisesi öğrencisi Nergiz Şevval Gün’e, ikinci olan Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Rümeysa Çiçek’e, üçüncü olan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Süleyman Can Muhtaroğlu’na ise ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay verdi.

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Vekil Mikail Demirci, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 Haber/Gökhan TEKER