Akay'dan DSİ'ye hassasiyet çağrısı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, taşkınların önüne geçilmesi için Ambardere mevkiinde DSİ'nin yapacağı barajla ilgili olarak çabuk olunması konusunda çağrıda bulundu

GÜNDEM 18.05.2015 16:46:00 0
Akay

Şiddetli yağışlarda ilçede yaşanan sel felaketlerinin önüne geçilmesi adına yapılan Dere Islah çalışmaları hakkında bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bir daha sıkıntı yaşamamak adına DSİ’nin konu hakkındaki hassasiyetinin öne çıkmasından yanayım” diyerek Baraj projesinin en kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiğine işaret etti.  

 

BÜYÜKŞEHİR TESKİ’Yİ GÖREVLENDİRDİ

 

Çerkezköylülerin adeta kabusu haline gelen dere taşkınlarına karşı yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bilindiği üzere Büyükşehir yasası kapsamında dere yataklarının sorumluluğu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Çerkezköy Belediyesi olarak dere taşkınları konusunda hazırladığımız geçici çözüm önerileri ile ilgili bir dosyayı Büyükşehir Belediyesi’ne ilettik. Büyükşehir de konuyla ilgili TESKİ’yi görevlendirdi” dedi.

 

BUNLAR KESİN ÇÖZÜM DEĞİL

 

TESKİ tarafından yapılan açıklamada konuyla ilgili ihalenin yapıldığını dile getiren Başkan Vahap Akay, “TESKİ yetkilileri, ihalenin sonuçlandığını ve gerekli çalışmaların en kısa sürede yapılacağını ifade etti. Daha önce de söylediğim gibi bunlar kısa vadeli çalışmalardır. Bu çalışmalar sayesinde sel taşkınlarının önüne bir nebze de olsa geçilecektir. Fakat bunlar asla kesin çözüm değildir” açıklamalarında bulundu.

 

KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ

 

Asıl önceliklerinin DSİ tarafından yapılması gereken Baraj projesi olduğuna vurgu yapan Vahap Akay, “Bizim temennimiz DSİ’nin yapmayı planladığı Baraj projesi ile ilgili çalışmalarını hızlandırması ve en kısa zamanda hayata geçirmesidir. Çerkezköy her yağışta aynı sıkıntıları yaşıyor. Biz konunun takipçisiyiz ve sürekli gündemde tutmaya çalışıyoruz. Pınarça Deresi projesi kaynak yetersizliği hibe çeşitli bahanelerle öteleniyor. Ben bir daha sıkıntı yaşamamak adına DSİ’nin konu hakkındaki hassasiyetinin öne çıkmasından yanayım” ifadelerini kullandı.  

 

Haber / Ahmet KARDEŞ