Edirne'nin ulaşımı kadınlara emanet

Edirne'de toplu taşımacılık yapan minibüslerde kadın şoför sayısı artıyor. Edirne Toplu Taşıma Sitemi'nin (ETUS) ikinci kadın sürücüsü Pelin Aslantaş direksiyona geçerek yolları kat etmeye ba?

GÜNDEM 16.05.2015 17:21:00 0
Edirne

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi ve Sabancı Vakfı tarafından 11 pilot ilde hayata geçirilen ‘Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme’ projesi kapsamında Edirne Belediye Başkanlığı'nın toplu taşıma araçlarındaki ‘Kadın Şoför’ uygulaması devam ediyor.

 

İKİNCİ KADIN SÜRÜCÜ

 

Edirne'nin toplu taşıma araçlarında direksiyona geçen ilk kadın şoförü Sibel Pakarda’dan sonra ikinci kadın sürücü evli ve 1 çocuk annesi 42 yaşındaki Pelin Aslantaş, Talat Paşa Caddesi üzerindeki Orduevi Durağı’nda düzenlenen törenle kullanacağı minibüsünün anahtarını alarak göreve başladı.

 

İşinin hiç bir zor tarafı olmadığını belirten Pelin Aslantaş, sadece diğer erkek şoförlerden daha fazla saygı görmek istediklerini söyledi.

 

GURUR DUYUYORUZ

 

İkinci kadın sürücünün göreve başladığını belirten

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Sibel’i tanıyorsunuz ilk kadın şoförümüz. Şimdi Bugün Pelin başlıyor ikinci kadın şoförümüz. İnşallah bu sayı artacak. Biz kadınlarımızla gurur duyuyoruz."dedi.

 

Gürkan,sözlerini şöyle sürdürdü: "Edirne Belediyesi olarak toplu taşıma araçlarında kadın şoför olması halinde o araçlardan vergi, harç, ruhsat ücreti alınmayacak. Kadın şoför sayımız arttıkça onların erkek meslektaşlarına daha nazik, daha kibar, daha ince insan haline getireceklerine inanıyorum. Onların doğasında var olan nezaketini, zarafetini, asaletini diğer meslektaşlarına aşılayacaklarından eminim."dedi. 

Marmara Haber