CHP'nin 6'ncı sıra adayı 4 milletvekili istedi!

CHP Tekirdağ 6'ncı sıra Milletvekili Adayı Şerafettin Terzi, Tekirdağ'da en az 4 milletvekili çıkacaklarını söyledi ve ekledi: "5-6 olsun isterim ama konjüktür onu göstermiyor."

GÜNDEM 14.05.2015 17:51:00 0
CHP

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ 6.Sıra Milletvekili Adayı Şerafetdin Terzi seçim çalışmaları kapsamında Çerkezköy’e ziyarette bulundu. Terzi, İlçe Teşkilatı’nda İlçe Başkanı Birol Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, meclis üyeleri ve partililerle bir araya geldi. Terzi’nin ziyaretinde CHP’den Soma’nın yıldönümü ile ilgili de açıklama yapıldı.

 

İLÇE BAŞKANI AĞIRLADI

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ 6.Sıra Milletvekili Adayı Şerafetdin Terzi’ye ziyareti nedeniyle teşekkür eden CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk seçim çalışmalarını da aralıksız sürdürdüklerini kaydetti. CHP Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Kıran Soma faciasıyla ilgili açıklamada bulundu. 13 Mart 2014 tarihinde Soma’da vardiya değişimi sırasında meydana gelen kazada ilk önce 787 kişi yer altında kaldı. 17 Mayıs 2014 tarihinde son bulan çalışmalar sonucunda 301 madencimiz can verdi. Sağ kalan 2 bin 831 madenci ise işsiz kalmıştır. Faciayı yaratan koşullar değişti mi? Aynı şeyin ve hatta daha kötüsünün şuan Soma’da ya da Türkiye’nin herhangi bir başka madeninde yaşanması mümkün mü ? Daha fazla kazanma hırsı ile devam edildiği müddetçe elbette daha mümkün” diye konuştu.

 

AKP OYLARI İLE REDDEDİLDİ

 

CHP’lilerin madenciler için verdiği önergelerin reddildiğini hatırlatan Kıran, “Ne acıdır ki 13 Mayıs 2014 tarihinden sadece 20 gün önce TBMM’de CHP’li vekillerimizin, madencilerin protestolarına neden olan ve madenlerin araştırılmasını isteyen yasa önerisi AKP oyları ile ret edilmiştir. Bizler maden davalarında sanıklar için alınan güvenlik önlemlerinin artık maden ocaklarında da alınmasını istiyoruz. Bizler bu kazaları “Bu işin fıtratında var” diyen,1800'lü yıllarda olan maden kazalarını bu kaza ile kıyaslayan malum zihniyetin hesap vermesini istiyoruz.” dedi.

 

İŞÇİ KATLİAMI

 

301 madencinin öldüğü faciada tek bir kamu görevlisinin bugüne kadar yargılanmadığını kaydeden Kıran, “Bir madenci öldü demek kolaydır. Kendinizi madenci ailelerinin yerine koyup hadi birde babamı, oğlumu kaybettim diyin. 301 sönen ocak, 465 yetim çocuk. 232 tane hayat arkadaşını kaybeden kadın, acıları asla azalmayacak anne ve babalar var. Bizler Soma’yı unutmadık. Baretim kaybolmasın maaşımdan keserler diyen madenciyi unutmadık. Beni bırakın Mahmut’u kurtarın onun karısı hamile” diyen işçimizi de unutmadık. Somada madenci yakınlarını tekmeleyen malum zihniyetin takım elbiseli danışmalarını da unutmadık. Şimdi de kimse unutmasın ve kimse tarafından unutturulmasın diye 13 Mayıs’ı yazıyor, tarihe bir kez daha not düşüyoruz. Soma ne kader ne de fıtrattır. Soma ülkemizin ‘Önlenebilir trajedisi’ yaşadığımız en büyük işçi katliamıdır” dedi.

 

EN AZ DÖRT İSTİYORUZ

 

301 kişinin katledildiği 13 Mayıs tarihinin AK Parti ürünü olduğunu kaydeden Milletvekili Adayı Şerefetdin Terzi ise konuşmasında şunları dedi:  “Hepimiz ülke olarak çok üzüldük.7 Haziran’da istiyoruz ki bu taşeron sisteminden kurtaran bir dönem gelsin. Faciaları önleyen, işçi ve memurun hakkını koruyan anlayış CHP’dir. Olması içinde çaba sarf ediyoruz. Böyle üzücü olayların bir daha olmaması dileğimizdir. Hiç kimsenin bir acı çekmesini istemiyoruz. Genel seçimlerde üç vekilimiz vardı, şimdi ise en az dört istiyoruz. Beş altı olsun isterim ama konjüktür onu göstermiyor. Ama biz burada artışı yakalayamaz isek partimiz nasıl iktidara gelecek. Tekirdağ’da kırılgan yapısı olan hangi partiye oyunu veremeyecek büyük bir kitle var. Bu kalan 25 günü iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bizden yana olmasını sağlayabilecek çalışmalar içinde olmamız gerekiyor” dedi.

Marmara Haber