Çanakkale ruhu Saray'da

Çanakkale Zaferinin 100'ncü Yıldönümü nedeniyle Çanakkale Şehitlerini Tanıtım ve Araştırma Derneği tarafından hazırlanan Çanakkale Savaşı Gezici Müze Otobüsü Tekirdağ'ın Saray İlÃ

GÜNDEM 13.05.2015 17:21:00 0
Çanakkale ruhu Saray

Savaştan kalma harp malzemeleri, kişisel ve askeri objelerle resim ve malzemelerin sergilendiği ''Şehitler diyarından Anadolu'ya'' adlı Çanakkale Savaşı Gezici Müze Otobüsü Saray İlçesi'ndeki Kent Meydanı’nda vatandaşların ziyaretine ücretsiz açıldı. Büyük destanı anlatan müzede, fotoğraflar, mektuplar, savaşta kullanılan malzemelerin sergilendiği müzeye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

 

CUMA GÜNÜNE KADAR SARAY'DA

 

Türkiye’yi Çanakkale’de yaşananları anlatmak için karış karış gezdiklerini belirten müze Tırı yetkilisi Adil Arslan “Çanakkale şehitlerimizin milli, manevi değerlerini ve Çanakkale’de yaşananları anlatmak ve Çanakkale’yi ziyaret edemeyen vatandaşlarımız için tarihimizi daha yakından tanıtabilmek amacıyla Türkiye’yi karış karış geziyoruz. Müzemizde Çanakkale destanını anlatan fotoğraflar, mektuplar, hatıralar, mermiler, savaşta kullanılan alet ve envanterler bulunmaktadır. Çanakkale’yle özdeşmiş hediyelik eşyalarında Çanakkale Savaşı Gezici Müzesi aracımızda bulabilirler” dedi.

Müze, 15 Mayıs Cuma gününe kadar ziyaretine açık olacak.

Marmara Haber