Şentop Tekirdağ'dan CHP'ye yüklendi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP'li birisine oy kullandırarak CHP'lileri kandırdığını söyl

GÜNDEM 10.05.2015 20:26:00 0
Şentop Tekirdağ

Tekirdağ’da bir otelde düzenlenen AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan tarım ve ekonomi politikaları, yeni anayasanın 2023 Türkiye’si için önemi konulu konferansa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, “Kılıçdaroğlu kendi seçmenine gidip tıpış tıpış oy vereceksiniz dediği insanlara MHP’li bir adaya gidip oy verdirmiş, kandırmışlar” dedi.

 

CHP SEÇMENİ KANDIRDI

 

Kılıçdaroğlu’nun seçmenini kandırdığını söyleyen Şentop, "AK Parti giderse gitsin ne olursa olsun diyen bu cepheyi resmileştirdiler 10 Ağustos seçimlerinde. Mehmet Ekmeleddin İhsanoğlu’nun arkasında HDP dışında bütün partileri birleştirdiler. Hatırlar mısınız? Ekmeleddin Bey şimdi İstanbul’da MHP adayı. CHP’lileri kandırdı Kılıçdaroğlu. Bir senaryoyla. Gitti bu ismi aslında bu isim başka bir yerden geldiğini biliyoruz başka bir siyasetçiden. MHP’nin desteklediği birisiydi. Ama Kılıçdaroğlu dedi ki eğer bunu Bahçeli söylerse ’CHP’lilere oy verdiremem ben’ dedi. Bunu ben söyleyeceğim sanki CHP Genel Başkanının fikriymiş gibi bunu söyleyelim ki CHP’lileri kandıralım dedi Kılıçdaroğlu. Onun için basın önüne çıktıklarında o ismi kendisi telaffuz etti. Sonra ’tıpış tıpış gidip CHP’liler oy verecek’ dedi. Şimdi bir baktık Ekmeleddin değil Emsaleddin’miş. Bahçeli adını hala söyleyemiyor Emsaleddin diyor beyefendiye. Emsaleddin’miş. Gerçek yüzü çıktı ortaya. Şimdi Kılıçdaroğlu’nun bir özür borcu yok mu? Kendi seçmenine gidip tıpış tıpış oy vereceksiniz dediği insanlara. MHP’li bir adaya gidip oy verdirmişler kandırmışlar. Önemli değil. Ama başarısız oldular yine kaybettiler. O cephe kaybetti. Şimdi ise HDP’yi destekleyerek barajı geçerse şöyle olur, böyle olur hepsi hikaye. HDP’nin barajı geçmesi mümkün değil. 30 Mart’ta yüzde 6.1 oy almış parti. Bir sene geçti Türkiye’de ne oldu? O kadar zamanda ne oldu da bu parti yüzde 80 oyunu arttırsın bir yıl içerisinde. Dünyanın hiçbir yerinde görülmüş hadise değil" dedi.

 

BAŞKANLIK SİSTEMİ İSTİKRARI GARANTİYE ALIYOR

 

Başkanlık sisteminin getirilerini anlatan Şentop, sistemin istikrarı garantiye aldığını söyledi. Başkanlık sistemi ve yeni anayasa süreci hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, “Başkanlık sistemi istikrarı garantiye alıyor. Seçiyorsun hükümet tamam 4 yıl veya 5 yıl. Bir de şunu da söyleyeyim bu sistem çok yabancı bir sistem değil. Yerel seçimlerde biz bu sitemi uyguluyoruz. Vesayetçilik bugünde parlamenter sistemde işleyebiliyor. Hükümetleri dışarıdan uzaktan kumandayla düşürüp durdurabiliyorlar. 12 Martı hatırlayın. Hiç bilmediğimiz adam başbakan oldu. 2 yıl boyunca Türkiye’yi hiç kimsenin tanımadığı isimler başbakan olarak yönetti. Refah, Yol transferlerle Doğruyol Partisi’nden ayrı bir parti çıkarttılar o zaman. Hükümet parlamento içindeki dengelere göre oluştuğu için o dengeleri bozarsanız hükümet düşüyor. Halbuki başkanlık sisteminde millet doğrudan seçtiği için hükümeti parlamento dengelerini nasıl değiştirirseniz değiştirin mümkün değil hükümeti düşüremiyorsunuz. Mümkün değil hükümet kurduramıyorsunuz. Dolayısıyla bu vesayet ve darbecilik meselesini de bitiriyor kapatıyor tamamen.”dedi.

 

Başkanlık sisteminin istikrarı sağladığını söyleyen Şentop şöyle devam etti: “Bu bölgelerde ve İstanbul’da da anlatılan bir şey var. Buna rastladım. Başkanlık sistemi gelirse Türkiye bölünür mü? Bunu neye göre söylüyorlar. Amerika’da başkanlık sistemi var. Bir de eyalet sistemi var onun için. Parlamenter sistem gelirse Türkiye bölünür mü? Bölünmedi parlamenter sistem var. Peki Almanya’ya bakarsanız öyle değil. Parlamenter sistem ama federasyon var Almanya’da eyalet sitemi var Almanya’da. Niye Türkiye parlamenter sistemi kabul edince Türkiye bölünmemiş. Almanya gibi olmamış. Çünkü başkanlık sistemi ile eyalet sitemi, federasyon arasında hiçbir laka yok. Amerika’nın özel şartlarından ortay çıkmış bu. Almanya’nın özel şartlarından da parlamenter sitemle eyalet sistemi ortaya çıkmış. Biz anayasa ile ilgili uzlaşma komisyonuna önerimizi verdik. Meclisin sayfasında var. Orada biz başkanlık sistemi öneriyoruz ama üniter devlet öneriyoruz. Üniter devlet. Dolayısıyla zaten bunlar cahillerin yaptığı değerlendirmeler bu konuda. Türkiye’de seçimlere giderken AK Parti’nin kazanacağı konusunda daha önceki tecrübeler konusunda milletimizin herhangi bir endişesi yok. Ama bu seçimin önemi başka yeni anayasa ve başkanlık sitemi. Bu bakımdan daha fazla bir desteğe ihtiyaç var."

 

Konferansa AK Parti Tekirdağ milletvekili adayları, AK Parti Tekirdağ il Başkanı Ahmet Akçay, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

 

Marmara Haber