Marmara Haber'e Yerel Basın Birliği Derneği'nden ödül

Bu yıl 3'ncüsü düzenlenen 'Türkiye Yerel Basın Başarı Ödülleri' İstanbul Beylikdüzü'nde düzenlenen gecede sahiplerine dağıtıldı. Gecede Marmara Haber Gazetesi'den Sey

GÜNDEM 10.05.2015 20:24:00 0
Marmara Haber

Yerel Basın Birliği Derneği’nin bu yıl 3’ncüsünü düzenlediği ve İstanbul Plato Meslek Yüksek Okulunun jüri üyeliğini yaptığı, ‘Türkiye Yerel Basın Başarı Ödülleri’ sahiplerini buldu. İstanbul Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi Sarı Salonu’nda gerçekleşen ödül töreninde Marmara Haber Gazetesi’nden Seyit Süren de mansiyon ödülü aldı. Gecede bölgemizde yayımlanan Çerkezköy Haber Gazetesi’nden Şaban Kardeş de ‘Haber’ dalında ödüle layık görüldü.

 

SEYİT SÜREN’E ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ

 

Genel Merkezi İstanbul’da bulunan Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği, her yıl düzenlediği Türkiye Yerel Basın Başarı Ödülleri Yarışmalarına yenisini daha ekledi. 3. Türkiye yerel Basın Başarı Ödüllleri'ni kazanlar belli oldu. Türkiye Yerel Basın Başarı Ödülleri’nin dağıtıldığı gecede Marmara Haber Gazetesi’nden Seyit Süren mansiyon ödülü aldı. Gecede Tekirdağ’dan ikinci ödül ise Çerkezköy Haber Gazetesi’nden Şaban Kardeş’e ‘En iyi haber’ dalında ikincilik ödülü olarak verildi.

 

AMACIMIZ KALİTELİ YEREL BASIN OLUŞTURMAK

 

Yerel Basın Birliği Derneği Başkanı Nezir Karayün ödül töreninde yaptığı konuşmada amaçlarının ülke çapında kaliteli basın oluşturmak olduğunu vurguladı. Karayün, “Yerel Basın Birliği Derneği olarak bu yıl 3’ncüsünü düzenlediğimiz ve İstanbul Plato Meslek Yüksek Okulu’nun jüri üyeliğini yaptığı,  ‘Türkiye Yerel Basın Başarı Ödülleri’ törenin ödüle layık görülen eserler, 7 kategoride değerlendirildi. Ödüle layık görülen eserlerin sahiplerine bu akşam ödüllerini vereceğiz. Bu ödül törenindeki amacımız ülke genelinde kaliteli bir yerel basın oluşturmaktır. Amacımız kesinlikle yerel basını yarıştırmak değil, birlik beraberlik içerisinde kaliteli bir yerel basını ortaya koymaktır. Türkiye genelinde 23 ilde bulunan resmi şube ve temsilcilerimizle birlikte büyüyerek yolumuza devam edeceğiz ve 81 ilde şube ve temsilciliklerimizi oluşturmaya sürdüreceğiz.”dedi.

 

YURT DIŞI TEMSİLCİLİK TALEPLERİNİ DE DEĞERLENDİRİYORUZ

 

YBBD Başkanı Nezir Karayün yurt dışına açılmayı planladıklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “2015 yılı sonunda temsilciliklerimizi resmi şube oluşumlarımıza dahil etmek istiyoruz. Ayrıca Türkiye’de olduğu gibi yurt dışı şube taleplerini değerlendiriyoruz. Yarışmamızın amacı meslektaşlarımızı yarıştırmak değil, onlarla birlikte olmak, mesleğimize kalite getirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunacağımız ortamlar yaratmaktır. Yerel basının gelişimi için, çalıştay, konferans, seminer ve eğitim organizasyonları gerçekleştirerek yerel basının birlik ve beraberlik içerisinde olmasını sağlama projelerimizi düzenli olarak, yürütülmekteyiz.”

 

HABER ALMA HAKKININ HİÇBİR BASKI VE SINIRLAMA OLMAKSIZIN YAPILMASI İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ

 

Yerel Basın Birliği Derneği olarak; düşünce ve basın özgürlüğünün, Türkiye’de tam olarak gerçekleşmesi için mücadele verdiklerini söyleyen Karayün, şunları kaydetti: “Haber alma hakkının hiçbir baskı ve sınırlama olmaksızın kullanılabilmesi, gazete, dergi, radyo, televizyon gibi yazılı, işitsel, görsel ve elektronik iletişim ve internet alanlarını kapsayan gazetecilik mesleğini; mesleğin geleneklerini, ahlak ilkelerini korumak; yayın organlarının sahipleri ve çalışanlarının mesleki hak ve çıkarlarının korunması için çalışmak, üyelerinin kültürel gelişmesine, baskı ve haksızlıklara uğrayan üyelerin hukuksal yollardan yapacağı mücadelelerde destek olmak, gazete sahipleri ve çalışanlarının düşünce ve şekil itibarı ile yadırganması ve engellenmesinin önüne geçmek. Sağlık ve güvenliğinin sağlanması, ekonomik çıkarların korunması, eğitime, temsil edilme, bilgilendirme, sağlıklı bir çevreye sahip olma hakkı olarak belirlenmiş bulunan, basın- yayın organları, sahip ve çalışanlarının haklarını toplumda ve ilgili kanunlarda aranması, tanınması, bu hakların kullanılmasının sağlanması, hak ihlalleri karşısında üyelerini koruyabilecek girişimlerde bulunmak ve desteklenmelerini sağlamak, ekonomik ve sosyal refah düzeyinin yükselmesine katkıda bulunmak amacı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” 

 

BASIN YAZARSADA SUÇ OLUYOR YAMAZSA DA SUÇ OLUYOR

 

Karayün’ün ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün bir konuşma yaptı. Akgün, yerel yönetimler kadar yerel basının da ülke için çok önemli olduğunu belirterek, “Demokrasinin temel taşları olan yerel yönetimler her ne kadar demokrasi için önemli ise yerel basında o kadar önemlidir. Demokrasinin temel taşları yerel yönetimler ve yerel basın ve katmanlarıdır. Doğruları yapma anlamında yerel basını güçlendirirseniz. Çok dah iyi işlere imza atılır. Çok zor şartlar altında çalışan yerel basın desteklenmediği sürece ne demokrasiden ne de özgürlüklerden bahsedemeyiz. Bana belediye başkanı olarak 5 yılda 180 müfettiş gönderildi. Eğer bir AK Partili Belediye Başkanı denetlenmiyorda başka partilerin belediye başkanları denetleniyorsa orada bir eksiklik vardır. Bu baskının basında da yok diyemeyiz. Eğer basın iktidarın dediğini ve istediğini yazmıyorsa yazsa da suç oluyor, yazmasa da suç oluyor. Eğer iktidar yazılmamış bir kitabın yazarını hapse atıyorsa özgürlükten bahsedemeyiz.”dedi.

 

Akgün sözlerini , “Yerel basının bu etkinliğini ülkemiz adına büyük bir adım olarak görüyorum ve bu etkinliğin diğer illerde de yapılarak kaynaşmayı daha iyi sağlanacağını düşünüyor ödül alan basın mensuplarını ve bu etkinliği düzenleyen Yerel Basın Birliği Derneği genel başkanı ve yönetimini kutluyorum.”diye tamamladı.

 

MANSİYON ÖDÜLÜ ALDIK

 

Yapılan konuşmaların ardında ödül törenine geçildi. 7 kategoride düzenlenen ödül yarışmasında Marmara Haber Gazetesi’de mansiyon ödülü aldı. Gazetemiz muhabirlerinden Seyit Süren Trakya’yı anlatan yazı dizisi ile Yerel Basın Birliği Derneği’nin düzenlediği ödül töreninde mansiyon ödülü aldı. Tekirdağ’dan ödül alan bir başka gazeteci ise Çerkezköy Haber Gazetesi’nden Şaban Kardeş oldu. Kardeş, ‘En iyi haber’ dalında ikincilik ödülüne layık görüldü. Şaban Kardeş’in  ‘Çiftliği kendisinden habersiz satıldı.’ başlığıyla yayımlanan haberi mahkemelik de olmuştu. Önce yerel mahkemeden ceza alan haber, daha sonra Yargıtay’dan dönmüş son olarak da takipsizlik kararı almıştı. İşte sonunda beraat eden haber tam 5 yıl sonra ödül aldı. Seyit Süren ödülünü Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün’ün elinden alırken, Şaban Kardeş’e de ödülünü Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü İstanbul İl Müdürü Necmettin Altuntaş verdi. Tören ödül alan basın mensuplarının protokol üyeleriyle çekildiği hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

 

Haber/Seyit SÜREN