4 ayda 584 bin TL trafik cezası kesildi

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro amirliği ekipleri 2015 yılı dört aylık faaliyetleri açıkladı.

GÜNDEM 8.05.2015 17:37:00 0
4 ayda 584 bin TL trafik cezası kesildi

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği yılın ilk 4 ayının bilançosunu çıkardı. Buna göre, trafik kontrol ve uygulamalarında 2015 yılı içerisinde 4 bin 473 adet sürücü ve araç kontrolünün yapıldığını belirten yetkililer, “Kontrol ve uygulamalarda 4 Mayıs tarihine kadar bin 182 adet Trafik cezası tanzim edilirken, tanzim edilen trafik cezaları 584 bin 32 TL oldu. Aynı tarihe kadar 32 sürücüye alkollü araç kullanmaktan cezai işlem uygulandı” dedi.

 

122 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

 

Çerkezköy’de yılın ilk dört ayında 122 aracın çeşitli nedenlerden dolayı trafikten men edildiğini belirten Trafik Büro Amirliği yetkilileri,“İlçemizde faaliyet gösteren üç adet Yedi Emin otoparklarına eşit şekilde araç çekilmiştir.  Gerçekleşen motosiklet kazalarının büyük çoğunluğunun ölümlü veya çok ağır yaralı kazalar olması nedeniyle; özellikle yaz döneminde artan trafik yoğunluğu ve motosiklet kullanımı baz alınarak motosiklet sürücülerimizin üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğünün talimatları doğrultusunda yoğun bir şekilde durulacağı; Kask kullanımı, çevreyi ve vatandaşlarımız rahatsız edecek şekilde abart egzozlu motosiklet kullanımı üzerinde yoğun şekilde kontroller yapılacaktır.” diye konuştu.

 

MOTORSİKLET SÜRÜCÜLERİNE 66 CEZA KESİLDİ

 

Gerçekleşen kontrollerde dört aylık zaman diliminde motosiklet sürücülerine on adet kask, beş adet abart egzoz olmak kaydıyla 66 cezai işlem uygulandığını kaydeden yetkililer, “7 adet tescilsiz motosiklet trafikten men edilerek otoparklara çekilmiştir.  Yaklaşan yaz dönemi nedeniyle artan trafik yoğunluğu nedeniyle ilçe genelinde yapılan dijital radar ile hız kontrolleri aralıksız devam ediyor. Yıl içinde yapılan hız kontrollerinde 308 adet cezai işlem uygulanmış, özellikle ölümlü ve yaralamalı kazalarının yoğun şekilde meydana geldiği yerlerde yıl içerisinde hız kontrolleri devam edecektir.” açıklamasını yaptı.

 

ÖLÜMLÜ KAZA YAŞANMADI

 

2014 ve 2015 yılı içersinde yaşanan ölümlü ve yaralamalı kazalar hakkında da bilgiler veren Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, “2014 yılı içersinde ilçe merkezimizde ölümlü kaza yaşanmazken, 49 adet yaralamalı, 36 maddi hasarlı kaza ve toplamda da 85 kaza meydana gelmiştir. Meydana gelen kazalar sonucunda da 121 kişi yaralanmıştır. 2015 yılında Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında ölümlü kaza meydana gelmezken, 49 yaralamalı kaza, 52 maddi hasarlı kaza ve toplamda 101 trafik kazası meydana gelmiştir. Meydana gelen kazaların ardından da 91 kişi yaralanmıştır.” denildi.

 

ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ

 

Çerkezköy Trafik Büro Amirliği yetkilileri açıklamalarını öğrencilere yönelik yaptıkları trafik eğitimleri hakkında bilgi vererek tamamladı: Yetkililer, “İlk ve orta dereceli okullarda ise Trafik polis memurlarının katılımı ile trafik dersleri uygulamalı olarak öğrencilerimize anlatılıyor. 2015 yılında ilçe merkezinde bulunan 12 okulumuzda 3 bin 249 öğrencimize trafik dersi anlatıldı. Ayrıca ilçe merkezinde bulunan anaokullarında bulunan öğrencilerimize de trafik bilincini aşılamak için boyama kitapları dağıtılmıştır.”açıklamasını yaptı.

 

Gökhan TEKER