Türk Müziği Kültür Evi'nden ikinci konser

Çerkezköy'de Türk müziği tutkunları tarafından kurulan Çerkezköy Türk Müziği Kültür Evi Grubu, ikinci konserini verdi.

GÜNDEM 8.05.2015 17:35:00 0
Türk Müziği Kültür Evi

Çerkezköy Türk Müziği Kültür Evi Grubu ikinci etkinliğini Halk Eğitimi Merkezi’nde verdiği konserle gerçekleştirdi. Çerkezköy Türk Müziği Kültür Evi Derneği Başkanı Ali Günal Kahramanoğlu konser öncesi yaptığı konuşmadı, “İlk programımızı geçtiğimiz yıl düzenledik. Bu akşam yeniden sizlerin karşısına çıkmaktan mutluluk duyuyoruz. İyi bir gece geçirmenizi diliyorum. Çerkezköy Türk Müziği Kültür Evi Derneği olarak bünyemizde Türk Halk Müziği Grubu, Bağlama Grubu ile Tiyatro Grubu oluşturduk. Her üç grubumuz da alanında çalışmalarını sürdürüyor. Sizlerin karşısına en iyi etkinliklerle çıkmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Hüsnü Tiryaki şefliğindeki Çerkezköy Kültür Müziği Kültür Evi korosunda bağmalarda Bahadır Ağan, Cem Genç, Serkan Köksal, Eyüp Daşkın, Mustafa Zümbül ile Ali Günal Kahramanoğlu; koroda ise Selma Kamba, Nurdan Tezcan, Şenay Doğan, Gülbahar Ekinci, İsmet Yasal, Efendi Kor, Hüseyin Ekinci, Baran Ekinci, Ömer Aydemir, Suat Şahin ile Sedat Kurtaran yer aldı.

 

DAVETLİLER ŞARKILARA EŞLİK ETTİ

 

Konser Keskin yöresine ait ‘Allı Durnam Bizim Ele Varırsan’ isimli eseriyle başlandı. Koro daha sonra Sivas yöresine ait ‘Bugün Ben Güzeller Şahını Gördüm’, Şanlıurfa yöresine ait ‘Nemrudun Kızı’, Erzurum yöresine ait ‘Uca Dağların Başında’ Bayburt yöresine ait ‘Vardım Ki Yurdunda Ayağ Göçürmüş’ Sivas yöresine ait ‘Ne Ötersin Dertli Dertli’ ile ‘Başına Döndüğüm Kurban Olduğum’ Erzurum yöresine ait ‘Mızıka Çalındı Düğün Mü Sandın’ Giresun-Şebinkarahisar yöresine ait ‘Bülbülü Tuttum da Güle Bağladım’ Orta Anadolu yöresine ait ‘Arpa Buğday Daneler’ isimli eserleri seslendirdi. Büyük beğeni ile izlenen koronun şarkılarına protokol üyeleri ve davetliler de oturdukları yerden eşlik etti.

 

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ SUNULDU

 

Koronun konserini tamamlamasının ardından ikinci bölümde Halk Oyunları Hocası M.Günay Gökçe yönetiminde Halk Oyunları Grubu Trakya yöresine ait halk oyunları gösterisi sundu. Konserin tamamlanmasının ardından protokol üyeleri sahneye çıkarak koruyu ve halk oyunları ekibini tebrik etti.

 

Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, Belediye Meclis Üyeleri, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman ile çok sayıda sanatsever izledi.

 

Ahmet KILAVUZ