Milli İttifak seçim çalışmalarına hız verdi

7 Haziran Genel Seçimleri'ne 'Milli İttifak' adı altında Saadet Partisi amblemi ile girecek olan Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi teşkilatları dün kahvaltıda bir araya geldi.

GÜNDEM 6.05.2015 18:22:00 0
Milli İttifak seçim çalışmalarına hız verdi

Büyük Birlik Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı düzenlenen programda Milli İttifak çatısı altında buluşan Saadet Partisi(SP) ve Büyük Birlik Partisi(BBP) adaylarına kahvaltı verildi.

KAPAKLI’DA ADAYLARA KAHVALTI

Dün saat 10.30’da İstasyon Cafede düzenlenen kahvaltıya Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yılmaz Bulut, BBP Kapaklı İlçe Başkanı Cemalettin Farımaz, Milli İttifak 1.Sıra Milletvekili adayı Turan Demircan, 2.Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Karabacak, 3.Sıra Milletvekili Adayı Fatma Birnur Tamcı, 4.Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Özkan, 5.Sıra Milletvekili  Adayı Duran Şanlı ile partililer katıldı.

ARTIK ALTERNATİF VAR

Programda konuşma gerçekleştiren Milli İttifak 1.Sıra Milletvekili Adayı Turan Demircan, konuşmasına seçimlere kısa bir süre kaldığını hatırlatarak, “Bu seçimlere BBP ve Saadet Partisi Milli İttifak çatısı altında girecektir. Halkımızın artık bir alternatifi vardır. 7 Haziran da inşallah bu kadrolar ile mecliste olacağız.”dedi.

Türkiye’nin içerisinde bulunduğunu durumun kader olmadığını söyleyen Demirağn, “Ülkenin yaşadığı ekonomik krizler, sıkıntılar, 26 milyon insanın 900 TL ücretle çalışmaya mecbur bırakılması halkın kaderi bu değildir. Milli ittifakla beraber ülkenin yüzü gülecektir” ifadelerini kullandı. Demircan konuşmasında SP ile yaptıkları ittifak’a MHP’nin girmemesini de eleştirerek, “Birleşme adına Genel Başkanımız MHP Genel Merkezine basın aracılığı ile bildiriler göndermiş, randevuları bile kabul edilmemiştir. MHP adeta bu davranış ile iktidardan kaçmıştır. Ülkenin üçlü ittifakı olsaydı geleceği daha iyi olurdu.”dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI YAPSIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuran-i Kerim kullanarak miting gerçekleştirdiğini hatırlatan Demircan “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafsızlık yemininde ve sözünde durmasını istiyoruz. Genel Başkan ve Başbakan gibi halktan oy istemesi yanlıştır. Ak Partide ki düşüş de ortaya çıkmıştır. 7 Haziran da oylarının nasıl düşeceğini hep birlikte göreceğiz. İnsanlar neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Cumhurbaşkanı görevini yapsın, eğer ki çok meraklı ise istifa etsin. Geçsin Başbakan olarak meclise girsin. Kendisi bütün partilere aynı mesafede olması gerekiyor. İlçe seçim kuruluna yaptıkları ile ilgili şikayette bulunacağız.” dedi.

İŞSİZLİK HAD SAFHADADIR

 “Milletvekili olduğu zaman Tekirdağ ve ilçeleri hakkında ne gibi düşünceleriniz var” şeklinde gazetecilerin sorusu üzerine konuşan Turan Demircan “Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesidir. Burada 550’ye yakın fabrikamız var. Buradaki dereler kanser oranlarına baktığımızda yaygın bölge buralardır. Bu derelerin gerçekten ıslah edilmesi gerekiyor. İşsizlik de hat safhadadır. Sanayiye daha da ağırlık vererek insanlara istihdam sağlayabiliriz. Asgari ücretin artırılması gerekiyor. Türkiye olarak yer altı ve yer üstü zenginlikleri bakımından güçlü ülkeyiz. Bor altın madenlerini faaliyete geçireceğiz. Dışarı ile yapılan anlaşmaları fesh edip yeniden değerlendireceğiz. Kendi yer altı madenlerimize sahip çıkıp her türlü çalışma bizzat yapacağız” diye konuştu.

İnsanların borçlandırıldığını söyleyen Demircan, 22 milyon haciz dosyasının icra dairelerinde beklediğini kaydetti. Demircan şunları kaydetti: “Ülkenin geneline baktığımız zaman boşanma sayıları evlenme sayılarını geçmiştir. Depresyon ilaçları kullananlar milyonları geçmiştir. Güneydoğuda insanlar özerlik ilan etmişler. Şehitlik adı altında mezarlıklara pkk bayraklarını asacak hale gelip apo posterini asıyorlar. Sıfır sorun ile çıktığımız yolda komşularımız ile düşman olduk. Türkiye de korku cumhuriyeti oluşturulmuştur. İnsanlar istikrar bozulacak diye korkuyor.”

HALK TOKADI VURACAK

Ülkeyi Cumhurbaşkanı’nın yönettiğini söyleyen Demircan, şunları dedi: “Alternatif yok diyorlar. Recep Tayyip Erdoğan’da ölümlü bir insandır. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık yaptığına kimse inanmıyor. Kısacası kendisi fotokopi başbakanıdır. Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzından çıkan her şey kanun oluyor. Onu bu seviyelere getiren de bizler olduk. Artık bankalar kredi verecek insan bulamıyor. Neden bu kadar kötü durumda iken bankalar karlarını devamlı artırıyorlar. Faiz sistemine haram diyorlardı ama bu sistemin kölesi olmuşlardır. Medyaya ambargo uygulayarak bizleri televizyon karşısına çıkarmayı başaramayacaklar. Halk onlara gereken tokadı 7 Haziran’da yapılacak seçimde vuracaktır.” 

ANKET ŞİRKETLERİ BASILDI

Ak Parti ile eşit şartlarda seçime girmediklerini vurgulayan Demircan “Anket siteleri anket sonuçlarında AK Partiyi düşüşte gösterdiği zaman gezici anketin büroları basılıp göz altılar oluyor. Kısacası korku Cumhuriyetinde yaşıyoruz. Devletin ve hepimizin vergileri ile kurulan TRT bile bizim haberlerimizi göstermiyor. Bu mücadele etmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Milli ittifak kadroları ile Türkiye’nin her yerinde mitingler düzenleyip, gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla herkese ulaşmaya çalışıyoruz.”dedi.

EN AZ BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ

Tekirdağ için seçim tahmininde de bulunan Turan Demircan “Yapılan anketlerde parayı veren düdüğü çalıyor. Biz Milli İttifak olarak Tekirdağ’da en az bir milletvekili çıkaracağız. Oranlarımıza baktığımızda milli ittifakın bir sinerjisi olduğunu düşünüyorum. Milli ittifak olarak baraj sorunumuz da yoktur. 7 Haziranda barajların hepsini patlatacağız.” dedi.

Kahvaltıda Milli İttifak’ın diğer adayları da birer konuşma yaptı.

Ahmet KILAVUZ

 

 

/span>

 

Kent Konseyi’nin Logosu’nun belirlenmesi amacıyla düzenlenecek olan yarışmada dereceye girenlerin ödüllendirilmesi konulu gündem maddesinin oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildiği toplantıda, 1/1000 ölçekli revizyon imar planı hakkındaki dilekçe de İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantıda, ilçenin muhtelif noktalarında bulunan belediye hisselerinin, hisse maliklerine satışları da oy birliği ile karara bağlandı. Toplantı, Tarife Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen konuların karara bağlanması ile sona erdi.  

 

Haber / Ahmet KARDEŞ