Kapaklı'da çevre duyarlılığı

Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın "Temiz Çevrem" kampanyası kapsamında dün Kazak Gölü'nde çevre temizliği etkinliÄ

GÜNDEM 5.05.2015 18:45:00 0
Kapaklı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca 1-7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen “Temiz Çevrem” etkinliği kapsamında, Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü dün saat 14.00'da vatandaşların da katılımıyla Kazak Gölü Mesire alanında çevre temizliği yaptı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Kazak Gölü Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen “Temiz Çevrem” etkinliğine Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Muzaffer Yıldıran ve Nalan Çolak, Kapaklı Yardımlaşma Derneği Başkanı Kadir Arıcı ve eşi Emekli Öğretmen Sabret Arıcı, Kapaklı Belediyesi Birim amirleri ve çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BAKANLIK TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

Etkinliğe başlamadan önce kısa bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu projesiyle birlikte ülke çapında sokak, park, bahçe, sahil, deniz gibi ortak kullanım alanlarında belediye ve il özel idarelerinin rutin faaliyetleri dışında halkın ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile temizlik seferberliği başlatıldı” dedi.

NASIL BULMAK İSTİYORSAN ÖYLE BIRAK

Kampanya kapsamında çevre bilincinin güçlendirilmesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla Kazak Gölü Mesire Alanı’nda Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği çevre temizliği etkinliği için bir araya geldiklerini kaydeden Başkan Mandalı, “Temiz Çevrem Kampanyası kapsamında düzenlediğimiz etkinliğimize katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çevre bize miras değil emanettir. Ne demişler ‘nasıl bulmak istiyorsan öyle bırak.’ Biz de nasıl bir çevre düşlüyorsak, gelecek nesillere öyle bir çevre bırakmalıyız” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ