Mecliste gergin anlar!

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin dün yapılan Mayıs Ayı Olağan Toplantısı'na AK Partili Meclis Üyesi Seyithan Caferoğlu ile CHP'li Meclis Üyesi Nedim Yılancı arasında yaşanan tartışma damga

GÜNDEM 4.05.2015 18:38:00 0
Mecliste gergin anlar!

Çerkezköy Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı dün saat 15.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Belediye Başkanı Vahap Akay’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya 3 meclis üyesi katılmadı.

BELEDİYE SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

AK Partili Meclis Üyeleri Ömer Kılınç, Ayhan Çitil ve Mehmet Soyhan dışındaki tüm meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantının ilk gündem maddesinde “2014 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi’nin Kesin Hesapları” konusu görüşüldü. Gündem maddesi görüşülmek üzere oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün yeniden tanzim edilen Çalışma Yönetmeliği’nin meclis üyelerince oy birliği ile kabul edilip karara bağlandığı toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün “Tam Zamanlı Sözleşmeli Personel Çalıştırılması” konulu yazısı görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Partili Meclis Üyesi Seyithan Caferoğlu, “Bu kişiler hangi kriterlere göre işe alınacak. Ne gibi şartlar aranacak. KPSS puanlarına bakılacak mı?” diye sordu.

KPSS ŞARTI ARANMAZ

Sözleşmeli Personel Alım şartlarının kanunda belli olduğuna vurgu yapan Başkan Vahap Akay ise “Sözleşmeli Personel alımında KPSS aranmaz. Belediyemiz İnsan Kaynakları birimine yapılan müracaatlar içinden ilçemize faydalı olacağına inandığımız arkadaşları seçiyoruz” dedi. 1 İnşaat Mühendisi ve 1 de Elektrik Elektronik Teknikeri’nin Çerkezköy Belediyesi bünyesinde çalıştırılması ve ücretinin tavan-taban ücret ortalaması üzerinden belirlenmesine ilişkin gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.  

BELEDİYE HALI SAHA MI İŞLETECEK?

İlçe sınırları içindeki muhtelif arsalarda bulunan belediye hisselerinin maliklerine satışı konusunun İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildiği toplantı, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün “İlçemizdeki halı sahaların Çerkezköy Belediyesi’nce işletilmesi halinde uygulanacak ücret tarifelerinin belirlenmesi” konulu yazının görüşülmesi ile devam etti. Konuyla ilgili söz alan AK Partili Seyithan Caferoğlu, belediyenin halı saha işletmesinin mantıklı olmadığını ve belediyenin bu durumda zarar edebileceğini bu nedenle de halı sahaların özelleştirilmesi gerektiğini ifade etti. Bu zamana kadar halı sahaların belediye tarafından işletilmemesine rağmen, belediyenin bu konuyla ilgili hep zarar ettiğini kaydeden CHP’li Nedim Yılancı ise “Biz zaten belediye olarak halı saha işletelim demiyoruz. Belediyenin halı saha işletmesi durumunda ücret tarifesinin belli olması için karar almak istiyoruz” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile Tarife Komisyonu’na havale edildi.

PLAN DEĞİŞİKLİKLERİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Soyhan’ın Fevzipaşa Mahallesi 607 ada 11 parselde plan değişikliği yapılması; Plan ve Proje Müdürlüğü’nün Kızılpınar Plan Notlarında değişiklik yapılması; ve Azime Dalgıç adlı vatandaşın Fevzipaşa Mahallesi 341 ada 1 parselde plan değişikliği yapılması talepleri de oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.  

EMSAL DEĞERLERLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMA VAR MI?

Toplantının dilek ve temenniler kısmında söz alan AK Partili Meclis Üyesi Seyithan Caferoğlu, “Son zamanlarda Tepe Emlak Konutları mevkinde Emsal Değerler hakkında bazı dedikodular dolaşıyor. İnsanlar belediyenin bölgeyle alakalı emsal değer konusunda bir çalışma yapacağını söylüyor. Böyle bir çalışma var mı? Varsa bu çalışma şeffaf bir şekilde yapılacak mı? Orada bir düzenleme yapılmalı. Çünkü kimi yerde emsal değer 0,98 iken kimi yerde ise 2 olarak belirlenmiş. Bir adaletsizlik var. Dolayısıyla bir çalışma yapılmalı. Yok yapılmayacaksa meclis üyesi arkadaşlarımdan bu konu hakkında sağda solda konuşmamalarını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

KİMSEYİ ZAN ALTINDA BIRAKMAYA HAKKINIZ YOK

Emlak Konutları’ndaki emsal değerlerle ilgili alınan kararların bir önceki meclis döneminde alındığını belirten CHP’li Nedim Yılancı ise “Sizin burada böyle konuşarak bütün meclis üyelerini zan altında bırakmaya hakkınız yok. Kimin ne konuştuğunu biliyorsanız gidin o kişileri uyarın. Buradaki insanları zan altında bırakmayın” dedi. Başkan Vahap Akay ise “Tepe Emlak Konutları’nda emsal değerleri ile ilgili bir düzenleme şu an için gündemimizde yok. Düzenleme yapılması gerekiyor mu? Evet gerekiyor. Bunu da zamanı gelince yapacağız. Yapılacak çalışmaların şeffaflığı konusunda da en ufak bir şüpheniz olmasın” açıklamalarında bulundu. Bir sonraki meclis toplantısı 6 Mayıs Çarşamba günü saat 15.00’da yapılacak.

Haber / Ahmet KARDEŞ