Samsunlular 3 ayda ikinci kongreyi yaptı

Çerkezköy Samsunlular Derneği yaklaşık üç ay içerisinde ikinci kez kongre yaptı. Şubat ayında yapılan Olağan Kongre'nin ardından hafta sonunda da Olağanüstü Kongre'ye giden Çerkezköy

GÜNDEM 4.05.2015 18:31:00 0
Samsunlular 3 ayda ikinci kongreyi yaptı

Çerkezköy Samsunlular Derneği hafta sonu  Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki dernek binasında olağan üstü kongre gerçekleştirdi. Kongrede başkanlık için başka aday çıkmayınca mevcut Başkan Enver Bayram’ın listesi seçime girdi. Çerkezköy Samsunlular Derneği yaklaşık üç ay önce Olağan Kongre yapmış Enver Bayram başkanlığa seçilmişti.

 

230 KAYITLI ÜYEDEN 119 ÜYE KATILDI

 

Kongre divan teşekkülü oluşturulmasıyla başladı. Başkan Enver Bayram’ın açılış konuşması ile başlayan kongrede faaliyet raporu okundu. Kongrede Divan Başkanlığına Çerkezköy Kuzey Kafkas Derneği Başkanı Mahmut Göçmez, katip üyeliklere Beytullah Coşkun ve Dinar Yılmaz seçildi. Samsunlular Derneği’nin olağan üstü kongresi derneğe kayıtlı 230 üyeden 119 üyenin katılımıyla yapıldı.

 

ÜYELER DERNEĞİMİZE SAHİP ÇIKMALI

 

Kongrede konuşan Başkan Enver Bayram, dernek üyelerinin derneğe sahip çıkması gerektiğini söyledi. Başkan Bayram, “Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Samsunlular Dernek üyesi olanlar bir kere çok iyi düşünmeli. Çerkezköy’de biz bir gücüz. Bizi kimse yok sayamaz. Buna da kimsenin hakkı yok. Ancak Dernek üyelerimiz üyesi olduklara derneğe sahip çıkmaları gerekmektedir. Bir ekip düşünün bir takım düşünün her türlü fedakarlığı yaparak dernekleri için canla başla çalışmaktadır. Kısa zamanda da Samsunlular derneğinin üye sayısını 900’lere çıkarmış ama nedense hale dışarıda yönetimi bir eleştiridir sürdürülmektedir. Bu çok yanlış. Biz burada bir kişinin değil tüm üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda ve yasalar çerçevesinde çalışmalar yapıyoruz.”dedi.

 

SİYASET AYRI DERNEKÇİLİK AYRIDIR

 

Bayram konuşmasında yönetime karşı üyelerden gelen eleştirileri de yanıtladı. Bayram, “Herkes iyi düşünmeli, yönetimi eleştirenler menfaat ilişkileri kurmakla yönetimi eleştiriyor. Oysa burada hiç kimse menfaat için yönetimde bulunmuyor. Siyaset ayrı bir iş, dernekçilik ayrı bir iş! Kimi diyor ki bak derneği kullanarak siyasete girdi. Böyle bir şey yok. Benim siyasete girmemi çoğunluk istedi. Ben her zaman ne isem bu gün de oyum. Bunu herkes biliyor. Burada her zaman üyelerini düşünen bir başkan ve yönetim var. Kendi aileleriyle bile bir hafta sonu bir araya gelerek piknik dahi yapamıyor. Ben kaç defa başkan olmayacağım varsa bu işi yapacak arkadaşlar çıksın dedim. Ama senden başka kimseyi düşünmedik ve düşünmüyoruz dendi. O zaman artık haksız eleştiriler yapılmamalı. Hepimiz birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz.”diye konuştu.

 

Bayram konuşması sonunsa haftayı Güngörmezspor’u 7-2 yenen Samsunlular Yaşar Doğuspor Takımını  ve 3. Lige çıkan Tekirdağspor’u tebrik etti. Türkiye PTT 1. Ligi’nde mücadele eden Samsunspor’un 3 puanını silen TFF ‘da kınadığını söyledi.

 

FAALİYET RAPORU, GELİR GİDER VE DENETİM RAPORLARI OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Çerkezköy Samsunlular Derneği olağan üstü kongresinde gündem maddeleri tek tek görüşülerek oylandı. Gündem maddeleri oy birliğiyle karar bağlandı. Derneğin iki yıllık giderinin toplam 54 bin beş yüz on lira olduğu, gelirinin de 59 bin dokuzyüz on lira olduğu açıklandı. Ayrıca üye aidatları aylık bir liradan 10 Liraya çıkarılması da oy birliğiyle kabul edildi.

 

GÜVEN TAZELEDİ

 

Tek aday ve tek liste ile gidilen kongreye katılan 119 üyenin tamamının oy kullandı. Enver Bayram tüm üyelerinin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçilirken, güven de tazelemiş oldu. Çerkezköy Samsunlular Derneği Yönetim Kurulu Asil Üyelikleri’ne şu isimler seçildi: Bahri Altunsoy, Mahmet Özden, Murat Bulut, Hayrettin Köroğlu, Mevlüt Balta, Mustafa Ulusoy, Abdullah Coşkun, Nurettin Atmaca, Kenan Topçu ve Ali Oğuz. Yönetim Kurulu Yedek üyeliklerine de, Ahmet Sırrı Kartal, Sadık Özden, Hakan Öztürk, Muhsin Bayram, Ahmet Çevik, Mahmut Yavuz, Mustafa Savaş Çakır, Süleyman Can, Akan Şen,Yaşar Dursun ve Ergin Sezer seçildiler. Kongre sonu da teşekkür konuşması yapan Başkan Enver Bayram, üyelerin her zaman olduğu gibi güvenlerine layık olacaklarını söyledi.

 

Haber/Seyit SÜREN