Ergene'de engeller aşıldı!

Ergene Kaymakamlığı'nın yürüttüğü "Hayat Ergene'de Güzelleşiyor, Çünkü Engeller Aşılıyor" adlı proje hayata geçirildi

GÜNDEM 4.05.2015 18:29:00 0
Ergene

Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2013/2014 Yılı Sosya-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programları kapsamında destek alan Ergene Kaymakamlığı’nca yürütülen ‘Hayat Ergene’de Güzelleşiyor, Çünkü Engeller Aşılıyor’ projesi tamamlandı.

 

ENGELLİLER İÇİN HAZIRLANAN PROJE TAMAMLANDI

 

Ergene Kaymakamlığı’nda düzenlenen proje kapanış toplantısına Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, protokol üyeleri ve basın mensupları katıldı. Kapanış toplantısı, Proje Koordinatörü İlke Kızıltoprak’ın proje kapsamında yürütülen faaliyetlere ilişkin sunumuyla başladı.

 

DEZAVANTAJLI VATANDAŞLARIMIZA YÖNELİK GELİŞTİRİLEN PROJELER HER ZAMAN ÖNCELİKLERİMİZDE YER ALIYOR

 

Toplantıda konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin şunları söyledi: “Trakya Kalkınma Ajansı olarak bölgemizde insanı merkeze alan bir kalkınma anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her yıl ilan ettiğimiz sosyo-ekonomik kalkınma mali destek programlarında dezavantajlı vatandaşlara yönelik olarak geliştirilen projeler her zaman bizim önceliklerimizde yer alıyor. Ergene Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen ‘Hayat Ergene’de Güzelleşiyor, Çünkü Engeller Aşılıyor’ projesi engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılmaları konusunda destek verdiğimiz önemli projelerden biri. Projenin amaçları arasında Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde yaşayan ve özel ihtimam gerektiren grupların sosyal hayata ve eğitime katılmalarını sağlayacak yenilikçi yöntemler geliştirmek, bedensel engelli vatandaşlara ulaşım-erişim hizmeti sunarak onların toplumla bütünleşmesine katkı sağlamak yer alıyor. Projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, Bölgemizde engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak geliştirilen projelerin artarak devam etmesini umuyorum.”

 

Genel Sekreter Şahin’den sonra kısa bir konuşma yapan Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak da projeye katkı sunan herkese teşekkür etti.

 

133 MİLYON TL’LİK PROJE

 

Trakya Kalkınma Ajansı’nın 133.000.000 TL’lik destek verdiği proje kapsamında Ergene’de yaşayan dezavantajlı gurupların; engelli, bakıma ve alakaya muhtaç vatandaşların sosyal ve kültürel hayata katılımlarını arttıracak bir dizi faaliyet hayata geçirildi. Ergene’de yaşayan özel ihtimam gerektiren grubun, ulaşım-erişim hizmeti alması için Alo Engelli Hattı kuruldu ve özel donanımlı bir araç satın alındı.

 

Marmara Haber