Milli İttifak'ın baraj sorunu yok

Milli İttifak'ın Tekirdağ'da 1'nci sıra Milletvekili Adayı Büyük Birlik Partili Turan Demircan, Milli İttifak'ın hedeflerini anlattı. Demircan, 7 Haziran seçimlerinde Saadet Partisi ile BüyÃ

SİYASET 3.05.2015 16:08:00 0
Milli İttifak

Genel seçimler öncesinde bir araya gelerek ‘Milli İttifak’ adıyla Saadet Partisi çatısı altında seçime girme kararı veren Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi, kolları sıvadı. 7 Haziran’dan zaferle çıkmak için seçim çalışmalarına hız veren iki partinin Tekirdağ’daki 1’nci sıra adayı ise Büyük Birlik Partisi’nin Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan oldu.

KADER BİRLİĞİ YAPTIK

Seçimler öncesinde sahaya çıkan Milli İttifak adayları Saadet Partisi’ne oy isterken, 1’nci sır adayı Turan Demircan, her iki partinin 7 Haziran seçimlerinde kader birliği yaptığını söyledi. Büyük Birlik Partisi’nin Türk siyasetinde bir mihenk taşı olduğunu vurgulayan Demircan, Saadet Partisi’nin de kutlu bir misyonunun söyledi.  Millete olan güvenleri, inançları ve ülke sevdası ile yaptıkları bu kutlu yürüyüşün millet tarafından takdirle karşıladığını söyleyen Demircan “Ülkenin içinde bulunduğu durum, 12 yıldır ülkeyi yönetenlerin girdiği çıkmaz yol, toplumumuzun önemli kesimi tarafından ‘çalıyorlar ama çalışıyorlar’ şeklinde yorumlanıyor. Biz bu yürüyüşü milli görev olarak addettik. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar, Güneydoğu’da verilen tavizler, hükümetin iktidar koltuğunu korumak için verdiği diğer tavizler, ileriki süreçte çocuklarımıza miras olarak kavga, kaos, kargaşa ortamı hazırladı.”açıklamasında bulundu.

BU MİLLET İHANETİ UNUTMAZ!

Konuşmasında 17-25 Aralık olayları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Turan Demircan, “Birilerinin dün yol arkadaşım dedikleri ile bugün yaşadığı durum milletimizce malum. Bu millet tarihte yapılmış, hiçbir ihaneti unutmuş, unutacak bir millet değil. Şu anki iktidar ‘bal tutan parmağını yalar’ sözünü yanlış anlamış olacak ki bırakın balı, arıları da yediler.”ifadelerini kullandı.

MİLLETİN AKLI İLE DALGA GEÇİYORLAR

Daha 2 yıl öncesine kadar memleketi Ergenekon, Balyoz ile korkutan zihniyetin, milletin aklı ile dalga geçtiğini ileri süren Demircan “Dün savcı olanlar bugün sırça sarayda hükümetin sözcüyü konumunda. 12 yılda Türkiye’de çok şey yaptıklarını söyleyenler, 12 yılda dünyada neler olduğunun, hak ve özgürlüklerin, demokrasinin hangi seviyeye geldiğinin ya farkında değiller ya da milletin bunları bildiğini bilmiyorlar” dedi.

ADALET SİSTEMİ SARSILDI MEDYA BASKI ALTINDA

Adalet sisteminin Türkiye’de artık sarsıldığını, medyanın da ağır bir baskı altında olduğunu söyleyen Demircan “Hakimlerin tutuklandığı, savcıların görevini yapamadığı bir ülkede adaletten bahsetmek abeste iştigaldir” dedi. ülkede adeta korku cumhuriyeti taratıldığını ifade eden Turan Demircan “Herkesin sesi kısılıyor. Ulusal medyaya baskı uygulanıyor. Devletin kanalı olan TRT dahil medyada diğer partilerin haberleri daha sık ve daha çok veriliyor.” diye konuştu.

BARAJLA İLGİLİ SORUNUMUZ YOK

Yapılan anketlerin düzmece olduğunu savunan Demircan, “Bizim barajla ilgili bir sorunumuz yok” dedi. Tekirdağ’da 2 milletvekili çıkaran iktidar partisi milletvekillerinin Tekirdağ’a kalıcı bir eser bırakmadığını söyleyen Demircan “Milli ittifakı diğer partilerden ve diğer parti programlarından ayıran yüzlerce etken var. 12 yıldır dini argümanları kullanarak adeta milleti sömüren bu zihniyet 7 Haziran’da milletin vicdanında mahkum edilecek.” dedi.

VATAN BÖLÜNMESİN DİYE

AK Parti Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından yapılan afişi de eleştiren Demircan “Tekirdağ ve Çorlu’da bazı yerlere asılan ve Türk kelimesinin yer almadığı pankartta Türk’lere yer verilmemesini, vatanımızı bölmek ve parçalamak isteyenlerin gerçek kimlikleri ve düşünceleri olarak değerlendiriyorum.” dedi. Kimlikleri ya da kişilikleri için siyaset yapmadıklarını dile getiren Demircan “Biz ülke birliğimiz ve dirliğimiz, milletimizin bekası, devletimizin bütünlüğü için Saadet Partisi ile ittifak yaptık. Bizim oylar bölünmesin diye bir kaygımız yok! Tek kaygımız vatan bölünmesin.” ifadelerini kullandı.

CUMHURİYET’İN TEMEL TAŞINA DOKUNMASI MİLLETİN KANINA DOKUNUYOR

Her defasında sistemden şikayet eden, fakat sistem sayesinde 12 yıl başbakanlık yapan, sonrasında da Cumhurbaşkanlığına gelen Recep Tayyip Erdoğan’ın sistemin tıkalı yerlerinin düzeltilmesi yerine Cumhuriyetin temel taşına dokunmasının milletin kanına dokunduğunu söyleyen Milli İttifak Tekirdağ Milletvekili Adayı Turan Demircan, “Beğenmedikleri parlamenter rejim onlara 12 yıl iktidar ve cumhurbaşkanlığı gibi ulvi bir makam bahşetti. Bunların niyeti parlamentoda siyaset yapmak değil, başkanlık rejimi ile saltanat kurmaktır.” dedi.

MİLLETİMİZ İÇİN ALTERNATİF MİLLİ İTTİFAK

Gerek Büyük Birlik Partisi’nin ülke menfaatlerini korumak için takındığı tutum, gerek merhum genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu’nun eylem ve söylemleri, gerekse Saadet Partisi’nin merhum genel başkanı Necmettin Erbakan’ın kısa süreli iktidarı döneminde Türkiye’ye yaşattığı ekonomik saadetin, insanların hafızasında ve gönlünde yerini koruduğunu anlatan Milli İttifak Tekirdağ 1’nci sıra Milletvekili Adayı Turan Demircan, “BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve gönül birliği yaptığımız Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın ortak kaygıları, ortak değerleri doğrultusunda ittifak kararı alındı. Milletimiz için alternatif milli ittifaktır” diye sözlerini tamamladı.

Haber / Ahmet KILAVUZ