1 yılda 11 bin araç ve sürücü kontrol edildi

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Trafik Haftası'nın, trafik kurallarına uymanın önemine dikkat çekmek için kutlandığına vurgu yapıldı. Emniyet Mü

GÜNDEM 1.05.2015 18:40:00 0
1 yılda 11 bin araç ve sürücü kontrol edildi

Trafik Hafası’nın Türkiye’de Mayıs ayının ilk cumartesi gününü izleyen hafta kutlandığını belirten Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, “Trafik haftasında, trafik kurallarına uymanın önemi vurgulanmaktadır. Amaç farkındalık ve uyarı eyleminin yaygınlaştırılması ve etkinleştirilmesidir. Ülkemizdeki trafik kazalarının büyük çoğunluğu trafik kurallarına uymakla ilgili ihmalkârlıktan kaynaklanmaktadır” ifadelerini kullandı.

HER 1 KİLOMETRE ÖLÜM RİSKİNİ YÜZDE 5 ARTIRIR

Trafik kazalarının başlıca nedenlerinin aşırı hız, emniyet kemeri takmama, araç kullanırken telefonla konuşma ve alkollü araç kullanma olduğu belirtilen açıklamada, “Tüm trafik kazalarının yaklaşık üçte birinin gerçekleşmesinde hızın katkısı var.  Hızda yüzde 5’lik artış ölümlü kazaları yüzde 20 artırır.  Hızda her 1 kilometrelik artış ölümlü kaza riskini yüzde 5 artırır” denildi.

2 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLDİ

Kapaklı’da trafik konusunda çeşitli eğitici, bilgilendirici ve bilinçlendirici çalışmalara imza attıklarını kaydeden İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, “İlçemizde bulunan Anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize yönelik eğitimler verdik. Onlara trafikte yaya, bisiklet sürücüsü, araç içinde ve okul servis araçlarında yolcu iken karşılaşabilecekleri riskler ve uymaları gereken trafik kurallarını anlattık. Seminerlerimizin toplamında 2 bin öğrenciye ulaştık” açıklamalarında bulundu.

14 ÖĞRENCİ OKUL GEÇİDİ GÖREVLİSİ OLDU

İlk ve orta okul önlerinde ve okul geçitlerinde öğrencilerin, güvenli bir şekilde okula giriş ve çıkışlarını sağlamak amacıyla, okullardan okul geçidi görevlisi olmak için şartlarını taşıyan 1 öğretmen ve 30 öğrenciye pratik ve uygulamalı eğitim verildiğini belirten yetkililer, “Başarılı olan ve müstakilen bu geçitlerde görev yapacak 1 öğretmen ve 14 öğrenci okul geçidi görevlisi olma hakkını kazandı. Kendilerine sertifikaları verildi. Ayrıca ilçemizde taşımalı eğitim uygulaması kapsamındaki servis sürücülerine yönelik de toplam 30 sürücüye  seminer verildi” dedi.

TOPLAM 690 BİN 95 TL CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Yetkililer, “kullara öğrenci servis hizmeti veren sürücülere yönelik olarak 100 şoförlere yönelik seminer verildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından 2014 yılında toplam 11 bin 290 araç ve sürücü kontrol edildi. Kural ihlali tespiti yapılan araç ve sürücülerine toplam 690 bin 95 TL cezai işlem uygulandı. İlçe genelinde 2014 yılında 111 yaralamalı trafik ve 64 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda toplam 112 kişi yaralandı” ifadelerini kullandı.

CUMA VAAZINDA TRAFİK GÜVENLİĞİ ANLATILACAK

Açıklamada, “Yol kullanıcılarının trafik güvenliğine yönelik duyarlıklarının artırılması amacıyla 04-10 Mayıs tarihleri arasındaki Karayolları Trafik Güvenliği haftası nedeni ile Pazartesi günü, yazılı pankartlar ilçenin muhtelif yerlerinde cadde ve sokaklara asılacak. Vatandaşlarımızın trafik güvenliğine duyarlıklarını artırılması için kazaya karışmış olan bir araç, Pınar Bulvarı, Eski Belediye Meydanında Trafik Haftası boyunca teşhir edilecek. Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında 8 Mayıs Cuma günü Camilerimizde trafik güvenliği ile ilgili Müftülükçe vaazlar verilecek. Emniyet Kemeri kullanımının yararlarını göstermek amacıyla, Pınar Bulvarı eski belediye meydanına simülatör aracı getirilecek. Vatandaşlar arasından örnek sürücü seçimi yapılarak, ödüllendirilecek.

Haber / Ahmet KARDEŞ