Fırıncılara teşekkür belgesi

Güvenli Gıda Tüketimi Projesi kapsamında denetimlerden başarıyla geçen 10 fırın işletmesine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay teşekkür belgesi verdi

GÜNDEM 30.04.2015 17:58:00 0
Fırıncılara teşekkür belgesi

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Güvenli Gıda Tüketimi Projesi kapsamında 10 Fırın İşletmesine düzenlenen törenle Teşekkür Belgesi verdi. Çerkezköy Kaymakamlığı Toplantı Salonunda gerçekleşen törene Kaymakam Metin Kubilay’ın yanı sıra Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay ve belge alan Fırın İşletmeleri’nin temsilcileri katıldı.

 

GÜVENLİ IDA TÜKETİMİ BİR İNSAN HAKKI

 

Törende konuşan Kaymakam Metin Kubilay, “İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünün başlatmış olduğu Güvenli Gıda Tüketimi Peojesi kapsamında teknik ve hijyen şartlarının mevzuata uygunluğu ile tüketiciye güvenilir gıda ulaştırmada gayretli çalışarak farkındalık yaratan işletmelerimize teşekkür belgesi veriyoruz. Güvenli gıda tüketimini bir insan hakkı olarak görüyorum.”dedi.

 

DENETİMLER OKUL KANTİNLERİNDEN BAŞLADI

 

Denetimlere okul kantinlerinden başlandığını hatırlatan Kaymakam Kubilay, “Biz de geleceğimiz olan çocuklarımızın güvenilir gıda tüketmeleri için denetlemelerimizi okul kantinlerinden başlattık. Daha sonra Çerkezköy’de ki tüm Gıda İşletmelerinin katılabileceği şekilde kapsamı genişlettik. Gıda İşletmelerinde eksikliklerin giderilmesi noktasın mevzuata uygun işlemler zaten yapılıyor. Önemli olan başarıların da ön plana çıkarılarak ödüllendirilmesidir. Bu kapsamda 14/01/2015 tarihinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’müz personelince gerçekleştirilen denetimler sonucunda 10 adet fırının Teşekkür Belgesi ile ödüllendirilmesi uygun gördük. Belgeyi hakkeden tüm işletmelerimizi tebrik ediyor projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLEN İŞLETMELER

 

Kaymakam Metin Kubilay şu işletmelere teşekkür belgesi verdi: Umeks Gıda İnş. San ve Tic. Ltd. Şti., Maximar Unlu Mamulleri, İkra Unlu Mamulleri, Arvas Kardeşler Ekmek Fırını, Bizim Trabzon Vakfıkebir Ekmek ve Unlu Mamulleri, Gündaş Ekmek ve Unlu Mamuller Gıda san. Tic. Ltd. Şti., Taş Peleki Unlu Mamulleri San. ve Tic. Ltd. Şti., Elbirler Unlu Mamulleri, Doyum Ekmek Fırını, Öz Eflani Ekmek Fabrikası.

 

ALO 174 GIDA HATTI

 

Gıda güvenilirliği ile ilgili olarak bundan sonrada işletmelere yönelik denetimlerin süreceği belirtilirken, “Teşekkür belgeleri sayı ve süre sınırı olmayıp yıl içerisinde yapılacak denetimlerde teknik ve hijyen şartlarının mevzuata uygunluğu ile tüketiciye güvenilir gıda ulaştırmada gayretli olan tüm işletmelere verilecektir. Ayrıca vatandaşlarımız Güvenilir Gıda Tüketimi ile alakalı olarak her türlü şikayetlerini ‘ALO 174 GIDA’ hattını arayarak bildirebilirler.”açıklaması yapıldı.