Öğrenciler İkram Çeşmesini sevdi

Süleymanpaşa Belediyesi'nin Cengiz Topel Meydanı'nda hizmete giren İkram Çeşmesi'nin ikinci şubesinin de açılışı yapıldı.

GÜNDEM 28.04.2015 17:37:00 0
Öğrenciler İkram Çeşmesini sevdi

Öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu Değirmenaltı Mahallesi’nde Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın hizmete açtığı ikram çeşmesi kahvaltı yapamayan ailesinden uzak öğrenciler için önem taşıyor. Fakülte yakınında olması nedeniyle sabah erken saatlerde okula giden öğrencilerin sıcak bir bardak çorba içmesini amaçlayan proje öğrencilerden ilgi gördü.

 

BİZDE ÖĞRENCİ OLDUK

 

Eşkinat Değirmenaltı Mahallesi benzinlik karşısında hizmete giren İkram Çeşmesi için, “Cengiz Topel Meydanı’ndaki İkram çeşmemiz vatandaşlarımız tarafından çok talep gördü. Sabah işlerine giden vatandaşlarımız için sıcak bir bardak çorbanın yerini hiçbir şey tutamaz. Bugün burada hizmete açtığımız İkram Çeşmesi ile de öğrencilerimiz sabah içtiği bir bardak çorba ile dersine girecek. Biz de öğrenci olduk. Sabah kahvaltı yapmak neredeyse imkansızdı. İkram Çeşmesi ile sabah karnını doyurarak okula gidecek olan öğrencilerimiz kendilerini derslere daha iyi verecekler.” dedi.

 

KAHVALTI YAPAMIYORUZ

 

Açılış esnasında okula giden öğrencilere çorba ikram ederken sohbet eden Eşkinat, gençlere kahvaltı yapıp yapmadıklarını sordu. Gençlerden hayır yanıtını alan Başkan Eşkinat, her sabah İkram Çeşmesi ile sıcak bir bardak çorba içebileceklerini söyledi. Çorbalarını içen gençler, ailelerinden uzak oldukları için neredeyse hiç sulu yemek yiyemediklerini belirterek, bu hizmetten dolayı Eşkinat’a teşekkür ettiler.

 

Marmara Haber