Pakize Narin'den senaristliğe…

Tekirdağ'dan sinema sektörüne genç bir senarist geliyor. Ünlü yönetmen Abdullah Oğuz'un asistanlığını yapan 24 yaşındaki Gözde Yılmaz, 'Kanıt' dizisi ile başladığı s

GÜNDEM 26.04.2015 16:33:00 0
Pakize Narin

Levent Kazak ile birlikte senaryosunu hazırladığı filmin Proje Geliştirme sorumlusu olarak adını yazdıran Gözde Yılmaz, Çerkezköy Pakize Narin Lisesi’nden 2007’de okul birincisi olarak mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde üniversite eğitimine başladı.  Sinema alanından mezun olan Gözde Yılmaz, ikinci sınıfta başladığı senaryo asistanlığında ünlü yönetmen Abdullah Oğuz’un asistanlığına kadar yükseldi.

 

AİLESİ KAPAKLI’DA OTURUYOR

 

Ailesi Kapaklı’da oturan Gözde Yılmaz, daha 6 yaşındayken yazarlığa heves etti! Aile albümünden çıkarttığı fotoğraflara küçük pasajlar yazarak, hazırladığı gazeteyi oturdukları apartmanda satan Gözde Yılmaz, Çerkezköy Pakize Narin Lisesi’nden başarılı bir öğrenci olarak mezun oldu. Okul birincisi olarak liseyi tamamlayan Gözde Yılmaz , İstanbul’da Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nü kazandı. Sinema ana bilim dalında eğitimini sürdürürken ikinci sınıftan itibaren ünlü yönetmen Abdullah Oğuz’un sahibi olduğu ANS prodüksiyonda çalışmaya başlayan Gözde Yılmaz, geçtiğimiz yıllarda raytinglerde ilk sıralarda yer alan ‘Kanıt’ adlı polisiye dizinin ekibine girmeyi başardı. Kanıt dizisinde yardımcı asistan olarak cinayet hikayelerinin hazırlanmasına katkı sağlayan Gözde Yılmaz daha sonra ‘Patlak Sokaklar Gerzomat’ adlı filminde proje koordinatör yardımcılığını üstlendi.  Yılmaz, yine Show Tv’de geçen yıl 13 bölüm yayınlanan ‘Aşk Ekmek Hayal’ adlı dizinin de hikaye karakterleri ve senaryo yazarlığını yaptı. Bu arada Gözde Yılmaz, ANS prodüksiyonun dizi ve sinema filmleri için senaryo ve hikaye yazma çalışmalarını sürdürürken, Abdullah Oğuz’un asistanlığına kadar yükseldi.

 

SENDEN BANA KALAN

 

17 Nisan 2015’te vizyona giren henüz çok yeni olan ‘Senden Bana Kalan’ adlı sinema filminin hikayesini uyarlayan Gözde Yılmaz, Levent Kazak ile birlikte çalıştı. Yönetmenliğini Abdullah Oğuz’un, senaryosunu Levent Kazak’ın üstlendiği film ekibinde Proje Geliştirme sorumlusu olarak adını yazdıran Gözde Yılmaz, bu yükselişini Marmara Haber’e anlattı.

 

FANTASTİK BİR KİTAP HAZIRLIYORUM

 

ANS Prodüksiyon’un Drama Sorumlu Müdürlüğü’nü yapan Gözde Yılmaz, yeni dizi ve sinema filmi için birçok hikaye ve senaryo hazırlığı içerisinde olduğunu belirtirken, bir de kitap yazdığını söyledi. Yılmaz, “Şu sıralarda yeni dizi projelerimiz var. Bu yaz çekmeyi planladığımız bir de film projesi var. Bunun dışında benim bir kitap çalışmam var. Fantastik gençlik! Üç seriden oluşacak. 18-22 yaş arası birbirini tanımayan dört gencin tesadüf eseri karşılaşmaları sonucu hayatlarının değişmesini ve bir şifrenin peşine  düşmesini anlatıyor. Bir yol hikayesi diyebiliriz. “açıklamasını yaptı.

 

AİLEME TEŞEKKÜR EDİYORUM

 

Henüz genç yaşına rağmen ünlü yönetmen Abdullah Oğuz’un asistanlığına kadar yükselen Gözde Yılmaz, bu başarısını ailesine borçlu olduğunu söyledi. Yılmaz,  “Bugün bulunduğum yere gelmemede ailemin çok büyük katkısı oldu. Benim arkamda olmalarının payı büyük. Bir de okumama çok yardımcı olan halama ve Rahmi Yılmaz’a buradan çok teşekkür ediyorum. Bende emekleri büyük.”dedi.

 

Bugün önemli bir yönetmenin asistanlığını yapan Gözde Yılmaz, ilerde film çekmek istediğini belirtirken, “Hayalim yönetmen olmak.”diye sözlerini tamamladı.

 

Haber/Abdulhamit ALBEZ