Edirne'de sağım merkezi kuruldu

Edirne'nin Süloğlu ilçesine bağlı Keramettin Köyü'nde Toplu Süt Sağım Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

GÜNDEM 26.04.2015 15:21:00 0
Edirne

Törene Vali Şahin’in yanısıra, Süloğlu Kaymakamı Numan Altay, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhammet Öztürk, İl Jandarma komutanı Albay Kamuran Ersan, Edirne İli Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez  ve  vatandaşlar katıldı.

 

AKŞAM SABAH HAYVANLAR SAĞILACAK

 

Danone Tikveşli A.Ş, Yaşama Dair Vakıf ve Danone Ecosysteme ortaklığı ile yürütülen proje kapsamında yapılan tesisin Açılışında konuşan Edirne İli Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, bu tür projeler yatırımlar yapılmadığı sürece aile işletmelerinin büyük çiftliklerle rekabet etme şansının olmadığını vurgulayarak köyde bulunan hayvanların akşam sabah sağımlarının gerçekleştirileceğini söyledi.

 

“TESİSİN YAPIMINDA EMEĞİ GEÇENLERİ TEBRİK EDİYORUM”

 

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’de açılışta yaptığı konuşmada, “Bugün yine önemli bir projenin açılışı için toplandık. Bir anda onlarca hayvanın sağılmasını sağlayacak bir tesisi açıyoruz. Bayanlarımızın çektiği çile böylece sona erecek. Bu tesisin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayvanları teknolojiyi kullanarak sağmak farklı bir olaydır. 400 bin TL ye mal olan bu tesis çok önemli, böyle projeleri çok önemsiyor ve destekliyoruz. Sat deyip geçmemek lazım, biz millet olarak hala sütün kıymetini bilemedik. Süt içen sağlıklı büyür sağlıklı gelişir. Süt tüketimi ülkemizde oldukça az, çocuklarımıza süt içmeyi aşılamalıyız. Ben bu tesisin yapımında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum ve hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.