OTURAN ÇOK, İSKAN YOK

İki yıldır faaliyet gösteren Fevzi Paşa Kültür Derneği, iskan izni olmadığı gerekçesi ile Belediye tarafından mühürlendi. Dernek işletmecileri ise tüm binanın iskanı olmadığını belirtirk

GÜNDEM 24.04.2015 19:49:00 0
OTURAN ÇOK, İSKAN YOK

Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesi Güveniş Caddesi BSH Yolu üzerinde 2 yıla yakın bir süredir hizmete açılan Fevzipaşa Kültür Derneği işyeri iskanı olmadığı gerekçesiyle mühürlendi. Mühürlenen derneğin işletmecisi Muharrem Özcan’ın iddiasına göre binanın tamamının iskanı bulunmuyor.

 

BU BİNADA OTURAN DAİRELERİN HİÇ BİRİNDE İSKAN YOK

 

Fevzipaşa Kültür Derneği İşletmecisi Muharrem Özcan işyerinin mühürlenmesine bir anlam veremediğini belirterek, “Bula bula beni buldular cezalandırmak için. Oysa yaklaşık iki yıl önce burayı hizmete açarken belediye suyu bağladı. TREDAŞ elektriği bağladı. Doğalgaz bağladık. O zaman hiç sormadılar iskanı var mı yok mu diye. Neden yalnız benim ekmek teknemi mühürlediler. Oysa bu binandaki diğer dükkanlar ve dairelerinde iskanları yok. Neden daireleri de mühürlemediler. Bu bir adaletsizliktir. Ben şimdi ne yapacağım çoluk çocuğum ekmek bekliyor. Ne yiyip içeceğimizi soran yok. Ben burada hiçbir kimseye rahatsızlık vermeyen bir kişiyim. Bunu tüm mahalle sakinleri de çok iyi bilir. Belediye Başkanımızdan rica ediyorum. Ekmek teknemi açtırsın. Buranın iskanı olup olmadığını ben nereden bileyim. Mal sahibi almamışsa suçlu ben miyim? Ben neden cezalandırılıyorum! O zaman tüm bina mühürlenmeli. Çünkü buranın oturanı çok iskanı yok.”diyerek tepki gösterdi.

 

BİR TEK BURANIN MÜHÜRLENMESİ HOŞ OLMADI

 

Fevzipaşa sakinlerinden bazıları da Fevzipaşa Kültür Derneği’nin birden bire mühürlenmesine bir anlam veremediklerini belirttiler. Mahalle sakinleri, “Bizler birer Fevzipaşa Mahallesi oturanları olarak mahallemizin adını taşıyan ve bizlerinde kurulmasında emeği olanlar olarak dernek binasının ruhsatı yok diye mühürlenmesine aklımız ermiyor. Bu işin içinde bir iş olmalı. Neden  iki yıl önce açılmasına müsaade edildi. Suyu bağlandı, elektriği bağlandı, doğalgazı da bağlandı. Bunların bağlanması sırasında her zaman ruhsat isteyen bu kurumlar o zaman neye istinaden bu işlemleri yaptı. Burada kumar yok, bir şey yok. Yalnızca çay, kahve meşrubat satışı var. Biz bu mahallenin sakinleri olarak derneğimizin bir an önce açılmasını istiyoruz.”diye tepkilerini dile getirdi.

 

Haber/Seyit SÜREN