Gücümüzü sizden alıyoruz

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, partililerle birlikte Marmara Haber'i ziyaret etti. Köprülü, özgür gazetelerden güç aldıklarını söyledi

SİYASET 24.04.2015 19:39:00 0
Gücümüzü sizden alıyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve Tekirdağ 3.sıra milletvekili adayı Emre Köprülü önceki gün Marmara Haber’i ziyaret etti. Ziyarete CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Mümin Uslu, Deniz Okutan, ilçe eski başkanlarından Metin Dönmez, Belediye Meclisi Üyesi Ali Dede ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel de katıldı. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Gazeteci Şaban Kardeş ve haber ekibimizle görüşen Köprülü, “Gücümüzü sizden alıyoruz.Bu nedenle gazeteler her yönden özgür olmalı.”dedi.

 

AK PARTİ YASALARI ÇIKARIRKEN TOPLUMU DÜŞÜNMEDEN ÇIKARDI

 

Marmara Haber’den övgüyle bahseden Milletvekili Köprülü, “Gazetenizi inceledim. Devamlı Tekirdağ’ın sorunlarını dile getiriyorsunuz ve tarafsızlık ilkesi içerisinde yayın yapıyorsunuz. Bölgenin her kesiminin sorunlarının çözümü konusunda haberlerinizle katkı sağlıyor olmanız ile de bölgemiz  için gazetenizin bir kazanç olduğunu düşünüyorum.”dedi.

 

Toplumun büyük sorunları bulunduğunu söyleyen Köprülü şöyle devam etti: “Ben hiçbir zaman halktan kopmadım. Çünkü ben halkın içinden geldim. Siyaseti sokakta yaptım ve devam ediyorum. Eğer siz sokağa iner insanların sıkıntılarını dertlerini bire bir dinlerseniz sorunlara vakıf olur ve çözülmesi için nasıl bir çalışma yapacağını çok daha iyi bilirsiniz. Bu dönem çok daha güçlü olarak sahada çalışmalarımızı    sürdürüyoruz.  CHP olarak biz 8 Mart’tan bu yana sahadayız. Herkesimi ve herkesi kucaklıyoruz. Bölgemizin sorunlarını çok iyi biliyoruz ve çözümü konusunda da bu güne kadar çok mücadele ettim. AK Parti bu güne kadar sayısal çokluğu elinde bulundurmasıyla  yasaları çıkarırken toplumun katmanlarını düşünmeden çıkardı. En büyük sıkıntılardan biride bu. Artık bu dönem 7 Haziranda son bulacak ve 7 Haziran’da yapılacak seçimde CHP iktidarıyla halkımızın sıkıntıları son bulacak.”dedi.

 

MUTLU BİR TÜRKİYE TESİS EDECEĞİZ

 

CHP’nin vaatlerini hatırlatan Köprülü, “7 Haziran tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili seçimlerinde CHP iktidarı ile mutlu bir Çerkezköy, mutlu bir Tekirdağ ve mutlu bir Türkiye yaratmak istiyoruz. Tekirdağ’ın her konuda ciddi sorunları var. Ben bunları hep dile getiriyorum. Sorunlar çözülene kadarda getireceğim. Tekirdağ bir sanayi kenti olmasına rağmen bir çok işsiz insanımız var. İşsizlik hat safhada. Özellikle buraya kırsal kesimlerden de devamlı göç gelmesi işsizliği her geçen gün arttırıyor.Sıkıntı İktidar partisinin.Çünkü sorunları çözümlemek yerine  Ak Parti yüzünü  vatandaştan  çevirdi.CHP olarak bizim yüzümüz hep vatandaşa çevrilidir. Bizim yüzümüz her zaman esnafımıza, işçimize, memurumuza, çiftimize, emeklimize, sanayicimize kısaca toplumumuzun her kesimine dönük. Bu nedenle CHP iktidarında herkesimin sorunlarını çözüme kavuşturacağız.  Biz bunu beyannamemizde açıkladığımızda Ak Parti’nin etekleri tutuştu. Nereden kaynak bulacakmışız. Kaynak ortada. Emeklilerimize dini bayramlarda birer maaş ikramiye vereceğiz.”diye konuştu.

 

BASIN HER KONUDA RAHAT OLMALI

 

Her konuda basının rahat olması gerektiğini de savunan Emre Köprülü, “Basının eli rahat olması lazım. Bu da basın özgürlüğü ve ekonomik özgürlüktür. İkisi bir olursa Türkiye’de yaşanabilir özgürlük olur. İktidarlar basının özgür olmasını istemez. Yalnız istediklerinin yazılmasını isterler. Ama CHP iktidarında basın özgür olacak. Özgür basın demek ülkede özgür bir yaşam demektir. Biz bunu tesisi edeceğiz.”dedi.

 

SURİYE’DEN BİRÇOK SIĞINMACI GELDİ

 

Köprülü, Türkiye’nin sınır komşularından Suriye’de çıkan iç karışıklık nedeniyle Türkiye’ye 2 milyon sığınmacının geldiğini, Suriye’deki karışıklığa neden olanların şimdi bu sığınmacılara sahip çıktığını anlatırken, “Kendilerine Ak Saray yaparak milyarlarca para harcayanlar kendi vatandaşlarının sıkıntılarını çözmezken sığınmacılardan hiçbir şeyi eksik etmiyorlar.”dedi.

 

BASININ SORUNLARININ ÇÖZÜMLENMESİNİ İSTİYORUZ

 

Gazeteci Şaban Kardeş de gazetelerin bir çok sorunu bulunduğunu basın özgürlüğünün de artık kalmadığını, gazetecilerin bir çoğunun her gün yazdıkları haberler nedeniyle tehdit edildiğini anlatırken, bunların artık son bulması gerektiğini söyledi. Gazetecilerin sorunlarını tek tek dile getiren Kardeş, “Basının hem yayın hayatında hem de ekonomik yönden özgür olması yönünden sizlere büyük bir vebal düşüyor. Sizlerden bizim beklentimiz sorunlarımızın çözümlenmesi.”dedi.

 

GÜCÜMÜZÜ SİZDEN ALIYORUZ

 

Kardeşin ardından yeniden konuşan Emre Köprülü, “Biz Bölge milletvekilleri olarak gücümüzü sizden alıyoruz.25. dönemde basının sorunlarını ele alınmasını istiyoruz. Sorunlarınızı da çok iyi biliyoruz. İnşallah CHP iktidarında ülkemizde tüm basın özgür bir şekilde yayın yapacak. Ve ekonomik yönden de rahat bir nefes alacak. Bizin yerel basının daha iyi şartlarda yayın yapması konusunda da çalışmalarımız var. Bu da CHP iktidarında olacak. Çünkü basın bir milletin gözü kulağıdır.Basın yol göstericidir.Basın halkın sesidir.Bu nedenle biz elimizden ne geliyorsa gazetelerin ekonomik yönden iyileşmesi konusunda gereğini yapacağız.”dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN