Hayvanlar için rontgen ve ultrason cihazı alındı

Marmaraereğlisi Belediyesi sokak hayvanları ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

GÜNDEM 23.04.2015 17:39:00 0
Hayvanlar için rontgen ve ultrason cihazı alındı

Sezon öncesi kısırlaştırma işlemlerine ağırlık veren Belediye alınan özel cihazlarla da hayvanları acısız ve ağrısız kısırlaştırıyor.

 

HAYVANLAR İÇİN CİHAZ ALINDI 

 

Marmaraereğlisi Belediyesi sokak hayvanları için Yeniçiftlik Hayvan Bakım evi için yeni ekipmanlar aldı. Ultrason ve Rontgen cihazı ile sokak hayvanlarına her türlü tıbbi müdahaleyi yapabilen veteriner böylece işinin daha kolay olduğunu söyledi.

 

HAYVANLARA MÜDAHALE KOLAYLAŞTI 

 

Özellikle yaz aylarında araç çarpması sonucu yaralanan ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan hayvanların rontgen ve ameliyatını gerçekleştiren sağlık ekibi, diğer taraftan alınan ultrason cihazı ile dişi hayvanlardaki gebelik durumunu kontrol edebiliyor. Böylelikle gebe hayvanları da tespit edebilen ekipler, durumu uygun olanları da hemen kısırlaştırarak belli bir süre sonra doğal ortamına bırakıyorlar.

 

BAKIM EVİ’NDE SÜREKLİ BAKICI BULUNUYOR

 

Sürekli bir bakıcının hazır bulunduğu hayvan bakım evinde günlük rutin temizlik işleri de yapılarak, barınakta zaman geçiren hayvanlara doğal ve temiz bir ortam sağlanıyor. Hayvan bakımevinde yavrular ve yetişkinler için ayrı ayrı bölüm bulunurken, sağlık kontrolünden geçecekler için de özel bir alan oluşturuldu. Karantina bölümü de olan hayvan bakımevini gerçek hayvan dostları da zaman zaman ziyaret edebiliyor.

Marmara Haber