Ana muhalefet ilk defa bu kadar güçlü

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ 5. Sıra Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, Çerkezköy'de bir dizi ziyarette bulunarak, "İlk defa ana muhalefet partisi bu kadar etkili projelerle seçime giriyor."dedi.

SİYASET 22.04.2015 18:00:00 0
Ana muhalefet ilk defa bu kadar güçlü

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu,  İlçe Başkanı Birol Öztürk, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel ile partililer tarafından karşılandı. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Birol Öztürk, seçim startını verdiklerini belirterek “Dün Candan Yüceer ile birlikte Çerkezköy’de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdik. Bugün de Arzu Mandalı Sucu ile birlikte esnaf ve vatandaşlarımızı ziyaret edeceğiz” dedi.

 

İLK KEZ GÜÇLÜ PROJELERLE GELİYOR

 

Daha sonra açıklamalarda  bulunan CHP Tekirdağ 5. Sıra Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu “Güzel projelerimiz var. Kuvvetli geliyoruz. İlk defa ana muhalefet partisi bu kadar etkili projelerle seçime giriyor. Bu süreç, hiçbirimizin tek başına üstesinden gelemeyeceği bir süreç. Biz bunu iyi sahiplenirsek önümüzde kimse duramaz. Büyük bir güçle geliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

CHP’NİN EKONOMİK DESTEKLERİNİ ANLATTI

 

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan ekonomik destek ve vaadlere dikkat çeken Arzu Mandalı Sucu “Kadınlarımıza hamilelikleri boyunca 240 TL yardım vereceğiz. 0-3 yaş grubunda çocuğu olan annelere 240 TL destek, 3-5 yaş grubundaki çocukların annelerine 400 TL kreş desteği vereceğiz. 6-18 yaş arasındaki çocuklar için eğitim desteği, 18-20 yaş arasındaki gençler için üniversite hazırlık desteği, askerdeki gençlere de 240 TL destek vereceğiz” dedi. 65 yaş ve üzerinde olan vatandaşlara da aylık 300 TL yaşlılık desteği vereceklerini ifade eden Sucu “Engelli vatandaşlarımız için de aylık 400 TL ile 600 TL arasında destek vereceğiz” dedi. Aile sigortası projesi ile ilgili de bilgi veren Sucu “Bu para her ay kadınlarımızın hesabına yatırılacak” dedi.

 

DAR GELİRLİYE EV SAHİBİ OLMA YOLU AÇILACAK

 

Taşeronun kaldırılacağını, asgari ücretten vergi alınmayacağını da dile getiren Sucu “İşverenin üzerine yük bindirilmeden, işverenin işçi için ödediği paradan devlet vergisi alınmayacak ve böylelikle paranın tamamı işçinin eline geçecek” dedi. Kredi borçları için hazırlanan projeden de bahseden Sucu “Kredi kartı ve kredi borçlarının yüzde 80’i kaldırılıp geri kalanı yapılandırılacak” dedi. Ülkemizde büyük bir TOKİ hareketliliğinin olduğunu fakat bunun da artık lükse yöneldiğini ifade eden Sucu “Biz alt gelirli vatandaşlarımıza nasıl ulaşırız onun derdinde olacağız. Dar gelirli vatandaşlarımıza aylık 277 TL taksitle ev sahibi olma imkanı sunulacak” dedi.

 

Arzu Mandalı Sucu daha sonra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti. Belediye ziyaretinde konuşan Arzu Mandalı Sucu, halka birlikte çözülemeyecek hiçbir şeyin olmadığını ifade ederek “Projelerimizin hepsi yapılabilir projeler. Bu süreçte üstümüze düşen bunlardan herkesi haberdar etmek. Var olan kaynaklar doğru yere kanalize edildiğinde çözülemeyecek sorun yok.” dedi.

 

EMLAK VERGİSİ UYARISI YAPTI

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise “Türk Lirasının dolar karşısındaki durumundan hareket edersek ekonominin doğru bir zeminde olmadığını zaten görürüz” dedi. Genel seçimlerin 7 Haziran günü yapılacağını anımsatan Akay “Emlak Vergisi beyanname ödemelerinin son günü 1 Haziran. Vatandaşlarımız emlak vergisini ödemeye geldiğinde Büyükşehir Yasası gereği daha fazla para ödemek zorunda kalacak. Büyükşehir yasası ile birlikte ev vergileri binde 1’den binde 2’ye, iş yeri vergileri binde 2’den binde 4’e, arsa vergileri de binde 3’ten binde 6’ya çıktı. Yani emlak vergileri yüzde 100 arttı. Ama bu büyükşehir belediyesi ya da ilçe belediyeleri ile ilgili bir durum değil. Emlak vergileri, Büyükşehir Yasası’nın vatandaşın cebine getirdiği külfetlerden biri. Emlak vergilerindeki bu artış Büyükşehir Yasası’nın bir getirisidir. Büyükşehir olduktan sonra vergilerimiz de büyütüldü. Tekirdağ’daki ana muhalefet partili belediyelerin bunu vatandaşlara çok iyi anlatması lazım. Doğruyu net olarak ortaya koymamız lazım” dedi.

 

Menşure Kardeş