Çerkezköy Okuyor'un sonuçları açıklandı

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğrencilere okuma alışkanlığını kazandırmak için bu yıl ikincisini düzenlediği 'Çerkezköy okuyor' yarışmas?

GÜNDEM 22.04.2015 17:53:00 0
Çerkezköy Okuyor

14 Nisan’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi ve Nurullah Narin Orta Okulu’nda yapılan Çerkezköy Okuyor Sınavı’na katılan toplam bin 600 öğrenciden en başarılı 80 öğrencinin isimleri açıklandı.

 

KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞINA SAHİP OLUN

 

‘Çerkezköy Okuyor’ sınavı yarışmasında ilk 12’ye giren öğrenciler okul müdürleri ve öğretmenleriyle birlikte dün saat 09.00’da Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ı ziyaret etti. Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Erdoğan, “Çerkezköy Okuyor projesine katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Projede emeği geçen öğretmenlerimizi de tebrik ediyorum. Yalnız böyle yarışmalarda değil her zaman kitap okunmalı.İnsan yaşamında bilgi ve birikim her zaman bir ihtiyaç olduğu unutulmamalıdır.”dedi.

 

OKUMAYI SEVDİREN BİREYLER OLUN

 

Öğrenciler daha sonra Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı ziyaret etti.  Kaymakam Kubilay, “Bu gün önemli bir gün! Bu gün ilçemizde okuma yazma seferberliği başlatıyoruz. Bu projede başarılı olan öğrenci kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Projede emeği geçenleri de ayrıca tebrik ediyoruz.Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak okumayı sevdirmek,okumayı anlayan bireyler yetiştirilmesini sağlamak ve kendine güven duygusu aşılamak bakımından bu projenin çok önemli olduğunu gördük.14 Kasımda başlayan bu süreç 14 Nisan’da yapılan sınavla sona erdi.Her öğrenci 8 kitap okudu ve sınavda her bir kitaptan 10 soru soruldu. Sınava katılan tüm öğrencilerimizi ayrıca tebrik ediyoruz.”dedi.

 

BİRİNCİ  75. YIL ORTAOKULU 7. SINIF ÖĞRENCİSİ GÜLSERRA ÇOBAN  OLDU

 

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay daha sonra dereceye giren ilk 12 öğrencinin ismini açıkladı. Öğrencilere hediyeler veren Kaymakam Kubilay, 100 puan üzerinden yapılan değerlendirmede 97.5 puanla birinciliği 75.Yıl Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Gülserra Çoban’ın kazandığını açıkladı. Yarışmada ikinci 96.25 puanla İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Deniz Metin, üçüncü ise 95 puanla Veliköy Belediyesi Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Elif Karademir oldu. Yarışmada, dördüncü 95 puanla Nurullah Narin Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Aygül Kuruoğlu, beşinci 93.75 puanla Veliköy Belediyesi Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Hilal Karademir, altıncı 93.75 puanla İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Elif Pıtırlı,yedinci 92.5 puanla Tepe Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Muhammet Karadeniz, sekizinci 92.5 puanla Veliköy Belediyesi Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Fadime Arınmış, dokuzuncu 92.5 puanla Raif Dinçkök Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Edanur Köse, onuncu 92.5 puanla Tepe Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Tuğçe Kara, onbirinci 91.25 puanla Nurullah Narin Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Sude Yıldız, onikinci 90 puanla Nurullah Narin Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Ferhan Akkan oldu.

 

80 ÖĞRENCİ DERECEYE GİRDİ

 

Toplam bin 600 öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye giren 80 öğrenci belirlendiği bildirildi. Milli Eğitim Müdürlüğü ilk 80 öğrencinin ismini tek tek açıkladı. Dereceye giren bu öğrencilerde Bursa’ya geziye gönderilerek ödüllendirileceği belirtildi.

 

 Haber/Seyit SÜREN