Yeşilay son toplantıyı Çorlu'da yaptı

Çorlu, Ergene ve M.Ereğlisi ilçelerine yönelik gerçekleştirilen TBM Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programının son tanıtım toplantısı Çorlu'da yapıldı.

GÜNDEM 21.04.2015 18:48:00 0
Yeşilay son toplantıyı Çorlu

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim programının Tekirdağ’daki, 6 Formatör Rehber Öğretmen ve 210 Uygulayıcı Rehber Öğretmenle 162 bin 829 öğrencinin bağımlılıklara karşı mücadele için eğitilmesi  konulu projenin tanıtım toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü  Halis İşler, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ergene Kaymakamı  Fatih Kızıltoprak, M. Ereğlisi Kaymakamı Muhammed Emin Ensar, Tekirdağ Yeşilay Şube Başkanı Şener Çelikayar, Çorlu Yeşilay Şube Başkanı Serkan Alkan, Çorlu, Ergene ve M. Ereğlisi İlçe Milli Eğitim Müdürleri, TBM Formatör Öğretmenleri, daire amirleri, STK yöneticileri ve Rehber Öğretmenler katıldı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Programının açılış konuşmasında Tekirdağ Yeşilay Şube Başkanı Şener Çelikayar, TBM programı hakkında bilgi verdi. TBM Eğitim Programı’nın çocuk ve gençlerin daha güvenli ve sağlıklı bir hayat sürdürmelerine katkıda bulunmak amacıyla yeni neslin bağımlılıklarla ilgili bilinç düzeylerini arttırmayı hedeflediğini  ifade eden Çelikayar, toplantıya katılanlara teşekkür etti.

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Son günlerde Türkiye’de gündem olan “Sanki Bıraktım” projesinin, tanıtım toplantısına ayrı bir anlam kattığını belirten Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, “Bağımlılıklarla mücadele noktasında ortaya konulan bu kapsamlı TBM programının faydalı olacağına inanıyorum. Sanki Bıraktım projesi ile bağımlılıklarla mücadele noktasında ortaya konan gayret de çok önemlidir. Bu çalışmalara ve projelere her geçen gün artan bir ilginin olduğunu görüyorum” dedi. Marmara Ereğlisi KaymakamıMuhammed Emin Ensar da tehlikenin boyutlarının artarak geldiğini, bu nedenle ortak aklı kullanmak adına herkesin bu konuda üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Marmara Haber