Minik Şah'lar 1.'lik için yarıştı

Çerkezköy'de düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası'nda 4 dalda 107 sporcu yarıştı.

GÜNDEM 20.04.2015 20:49:00 0
Minik Şah

Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy İlçe Temsilciliği’nce organize edilen 23 Nisan Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası, düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. 4 dalda 107 sporcunun yarıştığı turnuvada, velilerin de en az yarışmacılar kadar heyecanlı olması dikkatlerden kaçmadı.

TURNUVA 4 KATEGORİDE GERÇEKLEŞTİ

Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy İlçe Temsilciliği tarafından önceki gün Simit Bistro Cafe’de düzenlenen Satranç Turnuvası’na katılım yoğun oldu. Turnuva Minik Kızlar, Minik Erkekler, Küçük Kızlar ve Küçük Erkekler olmak üzere 4 kategorine gerçekleşti. 107 sporcunun 1.’lik için yarıştığı turnuva gün boyu sürdü. Turnuva sonunda, dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.  

SPONSORLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Ödül töreni öncesinde kısa bir konuşma yapan Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy İlçe Temsilcisi Remzi Yakut, “Turnuvamızın düzenlenmesinde bizlere destek veren sponsorlarımız Özel Gülerçin Koleji ve Kale Seyahat’e teşekkür ederiz.” dedi.  

MİNİK ERKEKLERDE MÜCADELELER ÇOK ÇETİN OLDU

Turnuva sonunda mini bir ödül töreni düzenlendi. Minik Kızlar kategorisinde 1. olan Ece Naz Sönmez, 2. olan Zeynep Berra Erol ve 3. olan Ada Çetin, ödülerini Çerkezköy belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör’ün elinden aldı. Minik Erkekler kategorisinde bir ilkle karşılaştıklarını kaydeden Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy İlçe Temsilcisi Remzi Yakut, “4 sporcumuz aynı puanı aldı. Bu grupta sıralamayı puana göre değil, averaja göre yapmak zorunda kaldık” dedi.

KAYMAKAM GÜRBÜZ OĞLUNA ÖDÜLÜNÜ KENDİ VERDİ

Minik Erkekler kategorisinde 1. olan Akın Demirkol, 2. olan Halil İbrahim Duran, 3. olan Kürşat Yıldız ve 4. olan Göktürk Akif Gürbüz ödüllerini Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ün elinden aldı. Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, turnuvada dereceye giren küçük oğlu Göktürk Akif’in başarısı ile gurur duyduğunu ifade etti.    

KÜÇÜK KIZLAR VE ERKEKLER ÖDÜLLERİNİ ZENGİNAL’DAN ALDI

Turnuvada Küçük Kızlar kategorisinde Hilal İçen 1. olurken, Deniz Ulusoy 2., Songül Akın da 3. oldu. Küçük Kızlar kategorisinde dereceye girenler ise ödüllerini Özel Gülerçin Koleji Müdürü Tuğba Zenginal’ın elinden aldı. Küçük Erkekler kategorisinde 1. olan Baran Gözcü, 2. Eray Varnalı ve 3. Berk Altay’a da ödüllerini Özel Gülerçin Koleji Müdürü Tuğba Zenginal verdi.  

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NA KATILACAKLAR

Yerel Lig’de 1’inci olarak Çerkezköy’ü 1-6 Mayıs tarihlerinde Çorum’da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası’nda temsil etmeye hak kazanan Çerkezköy Belediyesi Çocuk Ligi Satranç Takımı ile Çerkezköy Belediyesi Yıldızlar Ligi Satranç Takımı sporcuları da unutulmadı. Başarılı sporculara ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör verdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ