Taş devri bu kez tiyatroda

Özel Gülerçin Anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik sosyal etkinlik kapsamında düzenlenen tiyatro gösterisinde bir dönemlerin ilgiyle izlenen çizgi filmi efsane 'Taş Devri' sahnelendi.

GÜNDEM 19.04.2015 17:18:00 0
Taş devri bu kez tiyatroda

Bir dönem çocukların ilgiyle izlediği "Taş Devri" adlı çizgi film Engin Özer'in yazımı ve yönetmenliğinde tiyatro sahnesine aktarıldı. Engin Özer, Müge Oruçkaptan, Ender Hereke, Kübra Doğruer, Uğur Dişiaçık, Neslihan Rayman, Yılmaz Ulutaş, Gönül Şahin’in yer aldığı müzikli çocuk oyunu “Taş Devri” Gülerçin Koleji öğrencileri için sahnelendi. Tiyatro oyunu öncesi konuşan Gülerçin Koleji Anaokul ve İlkokul Müdürü Tuğba Zenginal “Özel Gülerçin Anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak düzenlediğimiz bu ayki sosyal etkinliğimiz zengin ve profesyonel bir oyuncu kadrosuna sahip Taş Devri oyunu oldu. Bu tür etkinliklerimiz devam edecektir.” dedi.

 

ÖĞRENCİLER BÜYÜK BEĞENİ İLE İZLEDİ

 

Ünlü tiyatrocu oyuncu ve Anadolu rock sanatçısı Engin Özer ve ekibinin sahnelediği oyunda günümüzden taş devrine uzay aracıyla geçen bir çocuğun gözümüzden günümüz dünyasına eleştiriler yapılıyor. Oyunun kahramanı Can, rüyasında Taş Devri’ne giderek Fred Çakmaktaş, Barnie Moloztaş ve diğer taş devri kahramanları ile tanışıyor. Onlara bugünün dünyasının yaşam tarzından örnekler veren Can, daha sonra yaptığı hatayı anlar ve kendisine yasaklanan şeyleri eğlenmek için onlara yaptırdığını anlatır. Çocuklar için öğretici dersler veren oyunu öğrenciler büyük beğeni ile izlediler. Tiyatro oyununda TV ekranlarında yayınlandığı dönemlerde Wilma Çakmaktaş’ı seslendiren ünlü oyuncu Müge Oruçkaptan da aynı karakteri oyunda canlandırdı.

 

Menşure KARDEŞ