Vali Civelek kadın girişimcilerle buluştu

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Valilik Kongre Merkezi'nde Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi tarafından düzenlenen "Türk Kadınının İş Hayatındaki Yeri ve Önemi" konulu panele

GÜNDEM 19.04.2015 17:11:00 0
Vali Civelek kadın girişimcilerle buluştu

Trakya Bölgesi’ndeki kadın girişimlerin bir araya geldiği panelde Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sibel Tokatlıoğlu, “Kadın Girişimciliğe Teşvik Sebepleri ve Oluşumu, “Türkiye’deki Kadın Girişimcilerin Verileri”, “Türk Kadınının Profili, Sorunları ve Çözümleri” konularında, Mikro Kredi İstanbul Avrupa Bölgesi Müdürü Mehmet Tekin ise “Mikro Kredinin Türkiye’deki Oluşumu ve Gelişimi” konusunda bilgiler verdi.

KADINLARIN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİN KALDIRILMASINA YÖNELİK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİLMEKTE

Panelde bir konuşma yapan Kırklareli Valisi Esengül Civelek ise, “Ülkemiz her alanda toplumsal değişim ve gelişimi başarı ile yürütmektedir. Özellikle son yıllarda, başta anayasamızda olmak üzere yasalarımızla sağlanan kadın erkek eşitliğinin uygulamaya yansıtılmasına, kadınların sosyo-ekonomik kültürel gelişmelerinin önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik, ilgili kamu kurum kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, özel sektör, sivil toplum kuruluşları iş birliği içerisinde çok önemli çalışmalar gerçekleştirilmekte ve projeler üretilmektedir.”dedi.

KADIN GİRİŞİMCİLER BİZE GÜÇ VERİYOR

Konuşmasında kadın girişimciliğin önemine vurgu yapan Vali Civelek şöyle devam etti: “Hükümetimiz politikalarında, ilk kez kadın girişimciliğine özel yer verilmesi. Kadın girişimciliğinin yaygınlaştırılması, geliştirilmesi, güçlendirilmesi, kadınların girişimciliği benimsemesi ve başarılı işletmelerin kurulmasının teşvik edilmesi için uygulanan finansal destek programları, bizler için memnuniyet vericidir. Diğer yandan kadın istihdamının arttırılması, kadının istihdam edilebilirliğinin önündeki engellerin kaldırılması, çalışan kadınların, annelerin, çocuk bakımına ilişkin güçlük çekmemesi amacı ile politikalar üretilmekte, teşvik ve destek programları hazırlanmaktadır. Çalışma yaşamının her alanında var olan eğitimli, donanımlı, alanlarında uzman kadınlarımızın varlığı bizlere güç vermektedir.”

2023 HEDEFLERİNDE KADININ YERİ ÖNEMLİ

Vali Civelek sözlerini şöyle tamamladı: “Kadınların bilgi, beceri, deneyim ve duyarlılıklarının kadın bakış açısının, özellikle yönetim kademelerine yansıtılmasını, kadınların sorunları ve ihtiyaçlarına yönelik etkin çözümler üretilmesi açısından son derece anlamlı buluyorum. Ülkemizin gelişmesi, kalkınması, istikrar içinde büyümesi ve 2023 yılı hedeflerine ulaşabilme sürecinde, nüfusun yarısını oluşturan biz kadınların sürece etkin katılması daha iyi bir gelecek daha güçlü bir Türkiye hedefine ulaşmak açısından büyük önem arz etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle sizlere saygılar sevgiler sunuyorum.”

Marmara Haber