Çerkezköy'de kadın milletvekili trendi

Siyasette Çerkezköy'de kadın rüzgarı esiyor! CHP'de Candan Yüceer'den sonra Ak Parti'de de Çerkezköylü bir kadın siyasetçi olan Ayşe Doğan'ın 2. sırada yer alması gözl

GÜNDEM 17.04.2015 19:22:00 0
Çerkezköy

Ak Parti’nin Tekirdağ’da 2. sıra milletvekili adayı olarak Çerkezköy’den Ayşe Doğan’a yer vermesi, gözleri Çerkezköy’e çevirdi. Kadın adaylarıyla yükselen siyasi trendi ile dikkat çeken Çerkezköy’de CHP Milletvekili Candan Yüceer de CHP’den ikinci sıra milletvekili adayı olmuştu.

 

CHP’NİN İKİNCİ SIRA ADAYI ÇERKEZKÖYLÜ CANDAN YÜCEER

 

Çerkezköy’de kadın siyasetinin başını son genel seçimlerde 3’üncü sıradan milletvekili adayı olup Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giren Candan Yüceer çekmişti. CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Candan Yüceer 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde de partisinin yaptığı ‘Eğilim yoklaması’nda  birinci çıkarak kontenjan adayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın ardından ikinci sırada yer aldı. İkinci dönem için büyük bir avantaja sahip olan Candan Yüceer, Çerkezköy’ün siyasetteki kadın yüzü olarak öne çıkıyor.

 

AYŞE DOĞAN DA ÇERKEZKÖYLÜ

 

Candan Yüceer’in ardından Ak Parti’de ikinci sırasını bir başka Çerkezköylü kadın siyasetçi Ayşe Doğan’a teslim etti. 7 Nisan’da açıklanan Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Adayları listesinde ikinci sırada yer alan Ayşe Doğan, uzun yıllardır Çerkezköy’de yaşıyor.

 

ÇERKEZKÖY İKİ KADIN MİLLETVEKİLİ BEKLİYOR

 

Son seçimlerde Tekirdağ’dan 3 milletvekili çıkaran CHP’den ikinci sıra adayı olan Candan Yüceer’in yeniden milletvekili olmasına kesin gözüyle bakılırken, bir başka avantajlı isim ise Ak Parti 2. Sıra adayı Ayşe Doğan. Ak Parti’nin de son seçimlerde 2 milletvekili çıkarması nedeniyle siyasi kulislerde Ayşe Doğan’ın da milletvekilliğine kesin gözüyle bakılıyor.

 

ONURUMUZU OKŞADI

 

Ak Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay, Çerkezköy’den milletvekili adaylarının seçilebilecek sıralarda olmasından memnun olduklarını belirtirken, “Çerkezköy Ak Parti’nin Trakya’daki kalelerinden biri olarak görülüyor. Yıllardan beri ön sıralarda milletvekili adayımız olsun istiyorduk. Aslında kadın ya da erkek olması önemli değildi. Biz Çerkezköy olarak ikinci sıradan bir milletvekili adayı bekliyorduk. Bu dönem Ayşe Doğan ile gerçekleşmesi çok hoşumuza gitti. Kadın Kolları olarak onurumuzu okşadı. Biz Ak Parti kadın kolları olarak Ayşe Doğan’ın arkasındayız seçimde kolları olarak çalışmalarımızı buna göre sürdüreceğiz.”diye konuştu.

 

MİSİLLEME OLARAK GÖRÜYORUM

 

CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ise Tekirdağ’dan ikinci sıraya koyulan kadın milletvekili adayları ile ilgili değerlendirmesinde Ak Parti’nin Candan Yüceer’e karşı misilleme olarak Ayşe Doğan’ı ikinci sıra milletvekili adayı yaptığını söyledi. Alaca, “Biliyorsunuz Cumhuriyet Halk Partisi adaylarını ön seçimle çok önceden belirledi. Bunu İlçe Başkanımıza söylemişti. Ak Parti’nin genel merkezi sonradan adaylarını belirledi. Benim düşüncem Ayşe Doğan’ın CHP adayına karşılık bir misilleme olarak ikinci sıraya koyulduğu yönünde. Candan Hanım halen bir milletvekili. Bu nedenle yarışa bir sıfır önde başladığını düşünüyorum.” değerlendirmesini yaptı.

 

Abdulhamit ALBEZ