Edirne'ye yeni müdürlük binası temeli atıldı

Edirne'de, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yeni hizmet binasının temel atma töreni Vali Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan Oda ve Borsa başkanları ile gerçekleştiri

GÜNDEM 17.04.2015 18:31:00 0
Edirne

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Edirne İl Müdürü Orhan Sarı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Yeni hizmet binası’ temel atma törenine, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin başta olmak üzere, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Tuncay Aytin, kurum müdürleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

YENİ BİNA 6.5 MİLYON TL’YE MALOLACAK

 

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, temel atma töreni öncesi yaptığı konuşmada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yeni hizmet binasının yapım bedelinin 3.5 milyon TL’sinin bakanlık tarafından, 3 milyon TL’sinin de Edirne Valiliği marifetiyle tahsis edileceğini söyledi.

 

29 EKİM’DE AÇILACAK

 

Vali Şahin, Edirne’de gerçekleştirdikleri hizmetlerin bir yenisini daha başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Hep ifade ediyorum, başkanım da ifade ediyor, 'Taş taş üstüne koyanın her zaman yanındayım' diyor. Evet, doğrudur, biz de buraya taşı taşın üstüne koymanın ötesinde taşın üzerine bina koymaya geldik diyorum. İnşallah bu eser 29 Ekim 2015’te hizmete açılacak" dedi.

 

LABARATUAR HİZMETLERİ DE EDİRNE’DE YAPILABİLECEK

 

İzmir ve Çanakkale’nin ardından yeni hizmet binasının tamamlanmasıyla birlikte laboratuvar hizmetlerinin Edirne’de de gerçekleşeceğine değinen Vali Şahin, "Tohumların, Edirne’den İzmir’e gidip de orada laboratuar hizmeti görmesi şahsen beni üzüyor. Çanakkale’ye gitmesi de üzüyor. Niye aynı kurum burada da var. ‘Alet, edevat alalım’ diyoruz, ‘Koyacak yer yok’ diyorlar. Şimdi ise değerli arkadaşlarım laboratuarımızın diğer binaya gelmesi ile birlikte hizmetlerini en güzel şekilde sürdürecek" dedi.

 

Konuşmalarının ardından temel atma töreni öncesi İl Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından dua okundu. Vali Şahin ve beraberindeki heyet, temel atma butonuna basarak, ilk harcı temele döktü.

 

Marmara Haber