O ihale yeniden yapılacak

Aralık ayında yapılan Derin Deşarj Kara Boru Hattı için yeniden ihaleye çıkılıyor. Çerkezköy OSB'de ihale için teklif dosyaları alındı. Üç hafta sonra yapılacak ihale için 20 firma baş

GÜNDEM 16.04.2015 17:50:00 0
O ihale yeniden yapılacak

Tekirdağ’daki OSB’lerin atıklarını Derin Deşarj yoluyla Marmara Denizi’ne taşıyacak Kara Boru Hattı için Aralık 2014 tarihinde Derin Deşarj A.Ş. tarafından gerçekleştirilen ihale, dün yeniden yapıldı. 20 firmanın başvuru dosyası aldığı ihale için Çerkezköy OSB’de kurulan komisyon tüm firmaların teklif verme yeterliliğine sahip olduğunu belirledi.

 

İHALENİN İPTAL NEDENİNİ AÇIKLADILAR

 

Projenin ilk üç aşaması olan Velimeşe OSB Koordinatörlüğü’ndeki Tünal A Hattı ihalesi, Ergene-2 OSB Koordinatörlüğündeki Tünal B Hattı ihalesi ve Çorlu Deri OSB Koordinatörlüğü’ndeki Derin Deniz Deşarjı İnşaatı ihalesinin, uygun pazarlık koşullarının oluşmaması nedeniyle iptal edildiğini ifade eden yetkililer, “Bu 3 ihale yeniden yapıldı ve ciddi oranlarda maliyetler düştü. Kara Boru Hattı aşaması da bu sistemin bir parçası olduğu için ihalesi iptal edilerek yeniden yapıldı. Bu ihalede de maliyetin daha aşağılara düşmesini bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.  

 

20 FİRMA BAŞVURUDA BULUNDU

 

Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu’nun başkanlık ettiği ikinci ihalede Gürdal Adal, Mustafa Alpagut, Ahmet Zeki Tever, Mehmet Özdoğan, Tunçer Hancıoğlu, Doğan Ünal, İsmail Güler, Av. Yeliz Köse, Av. Sevilay Bozdoğan ve Alişan Koyuncu, komisyon üyesi olarak görev aldı. İhale öncesi kısa bir konuşma yapan Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıdoğan , “Ergene Havzası OSB Müşterek Atıksu Arıtma Tesislerinde arıtılmış atık suların Marmara Denizi’ne deşarjını sağlayacak olan toplama hatları ve derin deniz deşarj sistemi bileşeni olan Kara Boru Hattı için 22 firma bizden dosya aldı. 20 firma başvuruda bulundu” dedi.

 

İHALEYE 20 İSTEKLİ KATILDI

 

İşte Kara Boru Hattı ihalesi için komisyona dosya sunan firmalar: “DEMCE Yapı İnşaat, Öztaş İnşaat, GAP İnşaat/Gürhan İnşaat iş ortaklığı, Kayaoğlu İnşaat/NFT İnşaat iş ortaklığı, YERTAŞ İnşaat/Mimaray İnşaat iş ortaklığı, CEM-SEL İnşaat, Çolakoğlu İnşaat/Özaras İnşaat iş ortaklığı, Kalyon İnşaat, Güler Makine, Yapı-Tek İnşaat/Doğan Aksel İnşaat iş ortaklığı, Polat Yol Yapı, Ilgın İnşaat/ Taşeli İnşaat iş ortaklığı, KİSKA-KOM İnşaat/TOKAL İnşaat iş ortaklığı, KMB Metro İnşaat/Pınar Telekominikasyon İnşaat iş ortaklığı, Nas İnşaat/YSE Yapı iş ortaklığı, HMC Yapı/MRM Turizm iş ortaklığı, Güçlü İnşaat/Alke İnşaat iş ortaklığı, Arsan Arıtma/MİTAŞ Proje iş ortaklığı, Özdemir İnşaat/Silahtaroğlu Yol Yapı/Gurbetoğlu İnşaat iş ortaklığı, STY İnşaat.”

 

 ASIL İHALE 3 HAFTA SONRA

 

Ergene Havzası OSB Müşterek Atıksu Arıtma Tesisleri Derin Deşarj Kara Boru Hattı İhalesi hakkında bilgi veren yetkililer, “Bugün burada 20 isteklinin dosyalarını kabul ettik. Komisyonumuz bu dosyaları tek tek inceleyecek ve yaklaşık 3 hafta sonra yapılacak asıl ihaleye katılmaya hak kazanan firmaları tespit edecek” dedi.    

 

İLK İHALEDEKİ EN DÜŞÜK TEKLİF 128 MİLYON 600 BİN TL

 

Bir önceki ihalede yaklaşık maliyeti 140 milyon TL olarak hesaplanan Ergene Havzası OSB Müşterek Atıksu Arıtma Tesisleri Derin Deşarj Kara Boru Hattı İhalesi için 7 firma teklif vermiş, ihaledeki en düşük teklifi ise 128 milyon 600 bin TL ile Özdemir İnşaat-Silahtaroğlu A.Ş.-Gurbetoğlu A.Ş. İş ortaklığı vermişti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ