Tarihi kale ışıklandırılacak

Edirne'nin Enez ilçesinde bulunan tarihi Enez Kalesi, Turizm Bakanlığı tarafından ışıklandırılacağı bildirildi.

GÜNDEM 16.04.2015 17:11:00 0
Tarihi kale ışıklandırılacak

Kültür Turizm Bakanlığı’ndan gelen yetkililer, Enez Kalesi’nde yaklaşık 1 haftadır yaptığı ölçüm çalışmalarını sonlandırdı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Edirne İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, AB Projesi kapsamında Enez Kalesi’nin etrafının temizlenerek hem restorasyonunun hem de ışıklandırmasının yapılacağını vurguladı.

 

KALENİN IŞIKLANDIRMASINI YAPACAĞIZ

 

Hacıoğlu, tarihi Enez Kalesi’nde çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, "Enez Kalesi bizim Bakanlığımızın programında. Orada bugüne kadar 7 tane kamulaştırma yaptık. Enez Kalesi’nin etrafını tamamen temizleyeceğiz. Ondan sonra da bu kalenin restorasyonu programa alınacak. Ama şu anda AB Projesi kapsamında Enez Kaymakamlığı ve bizim müdürlüğümüz iş birliğinde Enez Kalesi’nin ışıklandırmasını yapacağız. 260 bin Euroluk proje bu. Bize düşen para da sayın valimiz tarafından karşılandı. Yakın zamanda Enez Kalesi’nin ışıklandırması bitecek. Yine kalenin içinde Ayasofya Kilisesi var. Orası da Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilecek Fatih Sultan Mehmet Camii olarak" dedi.

 

Ahmet Hacıoğlu, Enez’in yapılacak çalışmalarla kültürel, tarihi ve deniz turizmi anlamında önemli bir merkez olacağını, Enez Kalesi’nin ışıklandırılması ile birlikte de, Enez Kalesi’nin Yunanistan’dan dahi görüleceğini kaydetti.

 

Marmara Haber