Köçekliği bizzat kendisi yapmıştır

Geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı hakkında sert açıklamalarda bulunan Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin'e cevap geldi. Bezginâ€

GÜNDEM 15.04.2015 18:14:00 0
Köçekliği bizzat kendisi yapmıştır

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin’in Hükümet Konağı için talep edilen yerle ilgili olarak ‘Köçek’ suçlamasına karşılık verdi. Mandalı, ‘Asıl köçeğin’ Bezgin olduğunu söyledi!

 

MANDALI BEZGİN’E CEVAP VERDİ

 

Geçtiğimiz günlerde parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı ilçe kaymakamlığının hizmet binası yapmak için talep ettiği ‘Hükümet Konağı’ yerin tahsis edilmemesi ile ilgili suçlamıştı. Mandalı’nın Kapaklı Belediye Meclisi’nde ‘Tahsis’ kararı alınmasına oy vermesine rağmen, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde red oyu verdiğini söyleyen Bezgin, “Köçekliğe mi özendi.”diyerek ağır bir suçlama yapmıştı. Bezgin’in basın toplantısında yaptığı suçlamalara Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı yazılı olarak yaptığı bir açıklama ile cevap verdi.

 

KAPAKLI BELEDİYESİ NEYİ KARARLAŞTIRMIŞ

 

Mandalı uzuncu yaptığı açıklamada, Salih Bezgin’in ileri sürdüğü gibi Kapaklı Belediye Meclisi’nde ‘Yer tahsisi’ ile ilgili değil talep edilen yerle ilgili ‘Büyükşehir Belediyesi’nin karar vermesi’ ile ilgili bir karar alındığını daha sonra Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de bu kararın olumsuz çıktığını anlatırken, hem Kapaklı Belediye Meclisi, hem Kapaklı Belediyesi İmar Komisyonu hem de Büyükşehir Belediye Meclis kararlarına ait tutanakları da gönderdi.

 

İŞTE MANDALI’NIN CEVABI

 

Öncelikle belirtmek isterim ki seçimlerde vatandaşlarımızın karşısına projelerimiz ile çıktık. Bunlardan en önemlisi, hem ilçemize, hem bölgemize , hem de tüm Tekirdağ’ımıza hizmet edecek olan Kapaklı Belediyesi Kültür Merkezi projemizdir. Seçimlerden hemen sonra, öncelikli projemiz olan Kültür Merkezi’ni hayata geçirmek için Belediye Meclisi’nde karar aldık. 1 Ekim 2014 tarihinde Kapaklı Belediye Meclisi’nde alınan karar neticesinde mülkiyeti Belediyemize ait olan 512 ada 1 nolu parselin, Kültür Merkezi yapılması için oy birliği ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisini gerçekleştirdik. Meclisimizde bulunan tüm siyasi partilerin ‘Evet’ oyu kullanarak aldığımız bu karar neticesinde bahse konu alan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devroldu.

 

KÜLTÜR MERKEZİ YAPILMASI KOŞULUYLA VERİLDİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bu karara istinaden, hem İmar ve Bayındırlık Komisyonu hem de Plan ve Bütçe Komisyonu raporlarında bu alanın 10 yıl süre ile Kapaklı Belediyesi Kültür Merkezi yapılması koşulu ile tahsis yapılmasına ve 2015 yılı yatırım programına alınmasına ‘Oy birliği’ ile karar vermiştir. Komisyonların aldığı bu kararlar 11 Kasım 2014 tarihli Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında yine ‘Oy birliği’ ile onaylanmıştır. Böylece bu alan Kapaklı Belediyesi kültür Merkezi yapılması şartıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine tahsis olmuştur.

 

TALEBİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE YAPILMASI KARARI ALINDI

 

21 Ocak 2015 tarihinde ilçemiz kaymakamlığı tarafından Belediyemize yazılı olarak müracaat edilerek söz konusu alanın Hükümet konağı yapılmak üzere kaymakamlığımıza tahsis edilmesi talep edilmiştir. Bu talep üzerine konu Belediyemiz Meclisinde görüşülmüş ve imar komisyonuna havale edilmiştir.02 Şubat 2015 tarihinde Belediyemiz İmar Komisyonu toplanarak konuyu görüşmüş , Kapaklı Kaymakamlığının talebi komisyonumuzca incelenmiş olup, mülkiyeti Belediyemize ait olan 512 ada 1 nolu parselin Kapaklı belediye meclisinin 01.10.2014 tarih 189 sayılı kararı ile Tekirdağ büyükşehir Belediyesine tahsisin yapılmasından dolayı ‘Talebin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne yapılmasına uygun olduğuna’ oybirliği ile karar vermiştir. İmar Komisyonun almış olduğu bu kararda Ak Parti Kapaklı ilçe Başkanı, Kapaklı Belediye Meclis üyesi ve aynı zamanda imar komisyonu üyesi Salih Bezgin’in de imzası yer almaktadır. Akabinde İmar komisyonun almış olduğu bu karar 03 Şubat 2015 tarihinde yapılan Kapaklı Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantısında ‘Oy birliği’ ile kabul edilerek Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine gönderilmiştir.

 

OY BİRLİĞİ İLE REDDEDİLDİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonunda alınan karar görüşülmüş, mekansal planlar yapım yönetmeliğinin planların sunulması bölümünün 31. Maddesinin 3. Fıkrası gereğince Kapaklı İlçe Kaymakamlığının tahsis talebine 03.04.2015 tarihinde Ak partili meclis üyelerinin de katılımıyla Oy birliği ile red karar verilmiş, daha sonra alınan bu karar 08.04.2015tarihinde yapılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında görüşülerek, Kültür Merkezi yapılması şartıyla Büyükşehir Belediyesine tahsis olmuş bu alanın, Hükümet konağı yapılması için Kapaklı Kaymakamlığına tahsis edilmesi oy birliği ile reddedilmiştir.

 

KÖÇEKLİĞİ BİZZAT KENDİSİ YAPMIŞTIR

 

Tüm bu süreçten haberdar olan, komisyon toplantılarına katılan ve komisyon kararlarında imzası bulunan Salih Bezgin konuyu saptırarak farklı boyuta çekmektedir. Komisyon raporları, ve meclis kararları tamamı resmi belge olmasına rağmen buraya AVM yapılacağını iddia ederek vatandaşlarımızı yanıltmakta, aynı zamanda komik duruma düşmektedir. Amacının Kapaklıya hizmet etmek olduğunu iddia eden Salih Bezgin, hem Kültür Merkezi alanına imza atarak, hem de daha sonra bu kararın altında imzası yokmuş gibi davranarak, basın açıklamasında bize yönelttiği ‘köçek’liği kamuoyunda bizzat kendisi yapmıştır.

 

KAPAKLI’NIN TEKİRDAĞ’IN EN GÖZDE İLÇELER ARASINDA OLMASINDA PAY SAHİBİ OLDUM

 

Köy zihniyetiyle yönetildiğini iddia ettiği Kapaklı’nın köy, belde ve son olarak ilçe statüsüne kavuşması süreçlerinin tamamında aktif siyaset yaparak, Kapaklı’nın bugün Tekirdağ’ın en gözde ilçeleri arasında yer almasında büyük pay sahibi oldum. Zaten bu özverimizi takdir eden değerli Kapaklı halkı da bunun karşılığı olarak üst üste 3 dönem Kapaklı’yı yönetme yetkisini bizzat şahsıma vermiştir. Ayrıca ‘Köy Zihniyeti’ ile yönetilen bir ilçe olsaydık, Salih Bezgin gibi Kültür Merkezi’nin yapılmasına karşı çıkardık. Kapaklı’ya yapılacak olan Kültür Merkezi, sadece Kapaklı’da yaşayan 90 binin üzerindeki vatandaşımıza değil, tüm bölgeye hitap edecek bir projedir.

 

HÜKÜMET KONAĞI’NA EN BÜYÜK DESTEĞİ VERECEK OLAN HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ BEN VE EKİBİM

 

Yaptığı basın açıklaması ile kamuoyunda ‘İrfan Mandalı Hükümet Konağı yapılmasına karşı çıkıyor’ gibi bir algı yaratmaya çalışan Salih Bezgin’in bu davranışının, yaklaşan seçimler nedeniyle yapılan bir açıklama olduğu aşikardır. Siyaset uğruna açıklama yapan Bezgin, vatandaşlarımızın Kültür Merkezi ihtiyacını yok saymaktadır. Salih Bezgin şunu iyi bilmelidir ki, Kapaklı’ya yapılacak olan Hükümet Konağı’na en büyük desteği verecek olan, her zaman olduğu gibi yine ben ve ekibim olacağız. Vatandaşlarımız şunu iyi bilmelidir ki, Kapaklımız ilçe olduğu andan itibaren tüm Devlet kurumlarına nasıl ki yer tahsis etmiş, Belediye Binamızda ağırlamışsak, bundan sonra da Kapaklı Kaymakamımız sayın Mehmet Ali Gürbüz önderliğinde yapılacak olan Hükümet Konağı’na da en büyük desteği yine Kapaklı Belediyesi verecektir.

 

Marmara Haber