Öğrenciler yaş pastaları yarıştırdı

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11'nci Yiyecek Sınıfı tarafından bu yıl 4'ncüsü düzenlenen 'Yaş pasta' yarışmasında 38 öğrenci üçlü

GÜNDEM 15.04.2015 18:07:00 0
Öğrenciler yaş pastaları yarıştırdı

Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bu yılki ‘Yaş pasta’ yapımı yarışmasını Yiyecek Sınıfı öğretmenleri Suat Adıyaman, Hülya Güner ve Taner Erişen düzenledi. Yarışmada öğrenciler iki saat önce pasta yapımına başlayıp bir saat kala da bitirdi. Yarışmayı organize eden sınıf öğretmenleri, her grubun çok titiz  ve hijyen kuralları içerisinde pastaları yaptıklarını belirtti.

 JÜRİ ZOR SEÇİM YAPTI

Yarışmada 38 öğrenci gruplar halinde yarıştı.Yarışmada gökkuşağı,kalpli kadife pasta, bonibonlu pasta, üçrenk pasta, zebra pasta, gümüş pasta, kokoş pasta, kafeste çilek, bıyıklı pasta, rulokat pasta, rengarenk pasta ve prenses pasta jürinin karşısına çıktı. Birbirinden güzel pastalar hem şekil ve görünüşleri ile hem de kullanılan malzemelerden elde edilen tatları ile jüri üyesi öğretmenler Şirin Gök, Ramazan Başkaya, Tayfun Yasanve Emine Karagöz’ü oldukça zorladı.

KALPİ KADİFE PASTA BİRİNCİ OLDU

Jürinin titiz değerlendirmesi sonucunda Öznur Durmuş, Gamze Solgun ve Esra  Uluer üçlü grubunun yaptığı ‘Kapli Kadife Pasta’ yarışmanın birinciliğini elde ederken, ikinciliği de Senem Gülden, Ürküş Balkan, Nergiz Uzun ve Gülçin Önal dörtlü grubunun yaptığı ‘Prenses Pasta’ kazandı. Yarışmanın üçüncülüğünü kazanan pasta ise Merve Berber, Sevde Menekşe ve Şeyda şahin üçlü grubunun yaptığı ‘Rengarenk Pasta’ oldu. Jüri üyeleri yarışma sonunda dereceye giren grupları ve pastalarını açıklarken zor bir seçim yaptıklarını ve her birinin dereceye layık olduğunu belirterek, tüm 11. Yiyecek Sınıfı öğrencilerini tebrik etti.

Haber/Seyit SÜREN