Ordu'dan ilçe başkanları tartışmasına ilginç benzetme

Uzun yıllar siyasi parti ilçe başkanlığı yapan MHP Çerkezköy İlçe eski başkanlarından Mustafa Ordu, son günlerde açıklamalarıyla gündeme oturan Ak Parti, CHP ve MHP ilçe başkanlarının birbirl

SİYASET 15.04.2015 18:06:00 0
Ordu

MHP Çerkezköy İlçe eski Başkanı Mustafa Ordu, AK Parti Çerkezköy İlçe başkanı Abdullah Öğe,CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk ve MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel’i son günlerde birbirlerine yönelik yaptıkları eleştirileri ‘Kayıkçı kavgası’na benzetti. Ordu şunları kaydetti:  “52 gün sonra yani 7 Haziran tarihinde bir genel seçim yapacağız.Bu seçimde Türkiye’yi yönetecek Milletvekillerini seçeceğiz.Bende bir vatandaş olarak bilgi birikimimizi bazı arkadaşlara aktarmak istiyorum. Bir yıl önce yerel seçimler yapıldı.Çerkezköy’deki Siyasi Parti İlçe Başkanları son günlerde yaptıkları açıklamalar ile bir birlerini eleştirdiklerini gördük. Bunların bu açıklamaları kayıkçı kavgasından öteye gitmemiştir. Belediye Meclisi’nde grubu bulunan partilerin ilçe teşkilatlarının başkanları Meclisteki Grupları’nın Belediye’de ne gibi işlerin yapıldığı konusunda, Meclis’e bir önerge verdiler mi? Onlardan hiç söz etmiyorlar. Yalnız CHP’nin taahhütlerini yerine getirmediğini anlatıyorlar. MHP’nin meclis üyeleri mecliste ne yaptığını ve neden oy kullandığını sormuyorlar. Sorsunlar ki meclis üyeleri de onlara yardımcı olsun. MHP Meclis üyesi ya da ilçe başkanı meclise bir önerge verdimi? AK Parti İlçe Başkanı doğrudan teminlerin internette yayınlanmadığını soruyor. O İktidar Partisi’nin İlçe Başkanı olarak çıkan yasalardan haberi yok. Ankara’daki temsilcileri bu konuda yasa çıkarmadılar mı? İnternette verilmesin diye. AK Parti İlçe Başkanı’nın bundan haberi yok! CHP İlçe başkanı geçmişe dokunmadı. Oysa geçmişe dokunsa onların bir çok yolsuzluklarını çıkarabilirlerdi.” 

CANDAN YÜCEER  HALKIN ADAYI

Mustafa Ordu konuşmasında Milletvekili Candan Yüceer’in ön seçimde birinci sırada çıkmasını hatırlatarak, “CHP’de yapılan önseçimde Candan Yüceer Hanım’a bazıları karşı çıkmasına rağmen birinci çıktı.Candan Hanım’ın Çerkezköy’e yaptığı hizmetlerden memnun olmayanlar vardı. Ama parti üyelerinin çoğunun oyunu alarak birinci çıktı. Tekirdağ halkının adayı oldu. Candan Hanım’ı tebrik ediyorum. MHP’nin ve AK Parti’nin milletvekillerini genel merkezleri belirledi.”dedi.

 TRENDEN VE KANSERDEN SÖZ EDEN YOK

Çerkezköy’ün gerçek sorunlarının tartışılmadığını söyleyen Ordu, “AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı neden Tren ile ilgili açıklama yapmıyor. Çerkezköy’ün dörtte üçü kanser neden buna değinilmiyor. Bir yıldır Büyükşehir olan belediye eleştiriliyor. Bir yılda bu konuda hiçbir şey bekleyemeyiz. Bir evi bile bir yerden bir yere taşırken bazı eksiklikler oluyor. Ama zaman içinde bu eksiklikler gideriliyor. Çerkezköy’de ilçe başkanları yetersiz olduğunu görmekteyim. Saray Yolu 5 yıldan bu yana yılan hikayesine döndü bundan da söz eden yok. Yaz geldi buradan Kıyıköy ve kastroya gidecek tatilcilerin başına bir kaza gelse kim sorumlu olacak? Bundan hiç söz edilmiyor.”dedi.

SEÇİLECEKLERE OY VERİLSİN

Ordu konuşmasında eski partisi MHP’nin milletvekili listesini de değerlendirirken, “Yaşadığımız toprak anadır. Namustur.Vatanın  bölünmez bütünlüğüne oy vermemiz lazım. 7 Haziran seçimlerinde seçilemeyeceklere değil seçileceklere oy atmaları gerekmektedir. MHP’nin  listesi Bülent Belen’in hazırladığı bir listedir ve genel merkezde böyle teveccüh kılmış. Eğer Belen bu liste dizilişiyle bir milletvekili çıkaracak olursa kendini tebrik ederiz.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN