Süleymanpaşa'ya Almanya'dan ziyaret

Süleymanpaşa Belediyesi'nin kardeş şehri Alman Bayreuth Belediyesi'nin organizasyonunda Bayreuth Belediye Meclis Üyesi Halil Taşdelen ve Mennan Yıldırım'ın koordinatörlüğünde yaklaşık 40

GÜNDEM 15.04.2015 17:57:00 0
Süleymanpaşa

Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Mustafa Özdemir tarafından karşılanan alman misafirler tarihi binayı gezerken Başkan Vekili Özdemir misafirlere tarihi binanın geçmişinden Süleymanpaşa Belediyesi’nin kuruluşuna kadar olan süreç ile ilgili bilgi verdi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Özdemir, “Almanya’daki kardeş şehrimiz Bayreuth’tan bizleri ziyarete gelen kardeşlerimize öncelikle teşekkür ederim. Sizleri görmekten ve misafir etmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Süleymanpaşa’ya hoş geldiniz” dedi. Uluslar arası ilişkiler çerçevesinde projeler üretmeye çalıştıklarını dile getiren Özdemir, ““Süleymanpaşa Belediyesi olarak sadece çevremizdeki illerimizle değil uluslararası boyutta ilişkiler kurarak projeler üretmeye çalışıyoruz. Bayreuth şehri ile olan kardeşliğimiz de geçmiş dönemden bize miras kalan ve bizlerinde kuvvetlendirerek devam ettiğimiz bir kardeşlik bağı. Onları her zaman şehrimizde görmekten onur duyarız.” diye konuştu.

 

KARDEŞLİK ORTAK PROJELERLE DAHA DA BÜYÜYECEK

 

Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Mustafa Özdemir’in konuşmasının ardından bir konuşmada Bayreuth Belediyesi ile kardeş şehir projesinin mimarı ve gerçekleşen ziyaretin koordinatörü olan Mennan Yıldırım yaptı. Mennan Yıldırım,“İki şehir arasındaki bağın hiç kopmaması için emek harcıyoruz. Belediyeler arasındaki kardeşlik ortak projelerle daha da büyüyecek.”dedi.

 

Başkanlık makam odası başta olmak üzere tarihi binayı incelemeye devam eden Alman misafirler ile Başkan Vekili Mustafa Özdemir yakından ilgilenirken hatıra fotoğrafı çekilmesiyle ziyaret sona erdi.

 

Marmara Haber