Kıbrıs Gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Çerkezköylü Gazi Seyit Tokoçin (62) geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.1974 Kıbrıs Barış Harekatı Gazilerinden Tokoçin için Çerkezköy'de askeri tören düzenlendi.

GÜNDEM 13.04.2015 18:29:00 0
Kıbrıs Gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Çerkezköy’de 1974 Kıbrıs Barış Harekatı Gazilerinden  Seyit Tokoçin (62) evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Çerkezköy Kaymakamlığında uzun süre çalıştıktan sonra emekili olan Gazi Seyit Tokoçin için dün Çerkezköy’de askeri tören düzenlendi.

GAZİ TOKOÇİN SON YOLCULUĞU’NA UĞURLANDI

Kıbrıs Barış Harekatı Gazisi Seyit Tokoçin için dün Merkez Osmanlı Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Askeri tören öncesi öğle namazını müteakip cenaze namazı kılınan Gazi Seyit Tokoçin İstasyon Mezarlığı’nda dualar eşliğinde toprağa verildi. Ceneza namazını Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna’nın kıldırdığı Seyit Tokoçin’in taziyelerini çocukları Reşit ve Tolga Tokoçin ile erkek kardeşi Sabri Tokoçin ve gaziler kabul etti.

KATILIM YOĞUN OLDU

Gazi Tokoçin’in cenaze törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay,Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğeneral  Mehmet Ozan, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Türkiye Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve dernek üyesi gaziler, Çerkezköy Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Şener Çelik, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları, İmdat Özgör, Atilla Can, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Şoförler Odası Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköy Motorlu Taşıyıçılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Sekreteri Hüseyin Ülger, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün ve mahalle muhtarları, 1911 Çerkezköyspor Başkanı Murat Narçın, Servisçiler Dernek Başkanı Fikret Tanyeri, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, subaylar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ASKERİ TÖREN DÜZENLENDİ

Kıbrıs Barış Harekatı Gazisi  Seyit Tokoçin Osmanlı Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası askelerin omuzlarında cenaze aracına konuldu.  Cenaze aracı hareket ettiğinde gaziler ve askerler gazi Tokoçin’i  son yolculuğuna selamlayarak uğurladı. Askeri törenin ardından İstasyon Mezarlığı’nda dualarla toprağa verilen Tokoçin  evli ve  iki çocuk babası idi.

Haber/Seyit SÜREN